User review: TP-LINK Powerbank 10400mAh 1

User review: TP-LINK Powerbank 10400mAh

Maarten won een tijdje geleden met een winactie een powerbank van TP-LINK. Hij nam hem mee op reis, op de fiets. Persoonlijk afgeleverd door Annelies van intogadgets.nl, waren de verwachtingen vrij hoog. Kon de powerbank het ook waarmaken?

Mazzeltje… vlak voor vertrek win ik via een actie van intogadgets.nl op Twitter een TP-Link powerbank. Dit was echt het enige dat nog ontbreekt voor mijn fietstocht van circa 1500 km en ik zat nog uit te zoeken welke ik nodig had. Dit is een topper, een flinke unit en deze heeft zelfs de mogelijkheid om een tablet volledig op te laden. De verwachtingen zijn hooggespannen als het pakketje persoonlijk wordt afgeleverd. ‘Oei, toch wel een behoorlijk groot en zwaar blok’ is mijn eerste gedachte. Al mijn zorgvuldig geselecteerde materialen en gadgets zijn van ultradun en licht materiaal, deze aanwinst is echt chunky, hoe gaat dat bevallen?

In het tasje op mijn stuur plaats ik het apparaat (in de bijgevoegde pouch), zodat ik deze direct kan benutten als mijn telefoon op dreigt te raken. We zijn wel op vakantie, maar de foto’s wil ik hiermee maken en ook campings zullen we af en toe moeten zoeken op het wereldwijde web. Daarbij… wie wil er onbereikbaar zijn? Zelfs op een ontspannen vakantie.

De eerste dag fietsen we 137 km, mijn navigatie (Mio Cyclo 505) houdt het in de bloedhitte niet langer dan 4 uur uit. De TP-link fungeert zonder moeite als externe stroombron die er met gemak 4 uur bij plakt tot wij op de plaats van bestemming aankomen. Wanneer ik de Mio uit de oplader haal, zie ik dat deze ook is opgeladen. Met andere powerbanks maak ik wel eens mee dat het apparaat dat je ontplugt direct uitvalt omdat de powerbank echt als laatste strohalm fungeert. Een positieve verrassing dat dit niet gebeurt en ik wordt nog enthousiaster als ik zie dat nog 3 ledjes van de 4 branden wanneer ik check hoe vol de lader nog is. Ook mijn Samsung S4 heb ik goed benut vandaag. De succes-wens-appjes en vele foto’s zorgen ervoor dat ik nog zo’n 28% beschikbaar heb. Tijdens het koken plug ik ook deze in en bij de koffie, 30 minuten na het gasbrander-diner, ontdek ik dat deze rond de 80% vol is (in Flight-mode opgeladen dat wel). Schoonvaders plugt ook even zijn iPhone in, die echt bijna leeg is en werkt ondertussen lekker door.

tp-link-maarten-2

De powerbank heeft een lampje, een behoorlijke felle lamp eigenlijk, maar in mijn optiek is dat net zo’n overbodige luxe als een microSD-kaartslot op een draadloze Bluetooth-speaker. Je kunt het gebruiken, maar in de praktijk doe je het niet. Sowieso gebruik ik mijn Wakawaka natuurlijk als ik licht wil, toch gebruik ik ‘m even om naar de WC te gaan, waar ik direct besluit om dit monster achter te laten in de oplader. We zijn nagenoeg de enige op deze camping en zullen vroeg in de ochtend weer vertrekken. Ik heb gedurende mijn hele reis enorm genoten van zoveel power in een unit. Tablet, telefoon en vooral de Mio-navigatie werden enorm vaak opgeladen terwijl er geen stroompunt in de buurt was. In no-time laadt de TP-Link powerbank op, waardoor ik het gevoel had een onbeperkte bron aan energie bij mij te dragen. Toegeven, na een week fietsen is het lang niet zo erg meer om zonder tablet en telefoon te zitten. De navigatie is echter wel een must, hoewel we als back-up af en toe het fysieke boekje van de Santiago de Compostela hebben gebruikt. Dit was in situaties waarbij ik was vergeten om de powerbank op te laden. Dat vergeten kwam puur vanwege mijn gevoel dat deze bron bijna altijd nog wel voldoende vol zat, het opladen voelt soms alsof je een volle bidon probeert bij te vullen.

tp-link-maarten

Bij thuiskomst blijkt de powerbank nog steeds handig. Bij het bezoek aan een festival is het handig om wat extra juice te hebben voor degene die ‘opeens’ nog maar 15% heeft, tijdens een dagje komt de powerbank regelmatig uit de tas en met een boottochtje hoefde ik niet langer voorzichtig om te gaan met mijn muziek en Bluetooth-speaker, tegelijkertijd laad ik beide op en indien nodig pluggen anderen even in. Het voelt alsof apparaten opladen zoals dat ook gebeurt met de kracht van een doodgewoon stopcontact. Het apparaat is robuust en uiterlijk is de TP-link powerbank redelijk mooi, zelfs strak te noemen met zijn ‘Apple-witte’ en lichtblauwe kleurstelling (in hoeverre dat belangrijk is natuurlijk). Erg handig dus, hoewel het nadeel blijft dat de powerbank zo dik en zwaar is. Je moet er dus wel iets voor over hebben. In een rugtas of laptoptas is het geen probleem, maar meenemen in een jasje of broek is er met dit brok energie niet bij. Pluspuntje van de omvang is dat je ‘m niet zo snel kwijt raakt in ieder geval. Kortom: aanrader!

Related Posts