TomTom onthult navigatie voor scooter en fitness trackers 1

TomTom onthult navigatie voor scooter en fitness trackers

Op de IFA in Berlijn onthult TomTom nieuwe producten. Ja, wie niet natuurlijk. Maar TomTom introduceert toch nieuwe dingen, waaronder zelfs nieuwe productcategorieën. Hard nodig denk ik, om nog een beetje mee te komen en langzaam toch een beetje dat imago van navigatieboer van zich af te schudden.
De TomTom VIO is ‘s werelds eerste navigatiesysteem dat speciaal voor scooters is ontwikkeld. Het ziet er klein maar fijn uit en lijkt handig te bevestigen. Het is dat ik zelf geen scooter heb anders had ik het wel willen uitproberen.
VIO
De TomTom TOUCH is ‘s werelds eerste fitnesstracker die de lichaamssamenstelling van de gebruiker analyseert, direct vanaf de pols. Het apparaat houdt daarnaast 24 uur per dag het aantal stappen, de slaappatronen en de hartslag van de gebruiker bij. ik ben benieuwd in hoeverre dit verschilt van trackers als de Fitbit Charge 2 of de betere trackers van Garmin bijvoorbeeld. Test komt hopelijk snel aan!
Sports
TomTom onthulde daarnaast het nieuwe TomTom GO navigatiesysteem, dat beschikt over ingebouwde Wi-Fi. Deze draadloze connectiviteit maakt een einde aan de noodzaak om het systeem met een pc te verbinden voor het downloaden en installeren van de laatste kaart- en softwareupdates. Dankzij integratie met technologie voor spraakbesturing zoals Siri en Google Now™ kunnen gebruikers hun ogen op de weg houden in plaats van op hun smartphone.
GO5200
TomTom lanceerde verder de TomTom CURFER, een performance tracker voor auto’s. Door middel van een OBD-aansluiting en een bijbehorende mobiele app hebben gebruikers altijd inzicht in de prestaties van hun auto en hun rijgewoontes. En dat is wel een geinige gadget denk ik. Misschien toch ook maar eens kijken of dat leuk is om uit te proberen. Tenslotte zit ik elke dag een uur in de auto zowat.
Curfer
TomTom Sports introduceerde drie GPS-sporthorloges in de vorm van de TomTom ADVENTURERTomTom SPARK 3 en TomTom RUNNER 3. Deze producten bouwen voort op de navigatie- en kaarttechnologie van TomTom en brengen routeplanning en navigatie naar de pols van de gebruiker.
Spark3 Adventurer
Related Posts