Spotify verwijdert limiet van 10.000 nummers

Spotify heeft zijn limiet van 10.000 muzieknummers verwijderd, zodat gebruikers nu zoveel muziek als dat zij wensen aan hun Spotify bibliotheek kunnen toevoegen. Zo wordt er eindelijk een probleem opgelost met Spotify luisteren dat muziekliefhebbers al jarenlang heeft geplaagd.

Hoewel Spotify meer dan 50 miljoen muzieknummers voor klanten ter beschikking stelt om op elk gewenst moment te kunnen streamen, was er tot op heden een keiharde limiet van 10.000 nummers die zijn gebruikers in hun eigen muziekcollecties konden opslaan.

Spotify gebruikers smeekten al jaren om deze limiet uit hun bibliotheek te verwijderen, maar het bedrijf had tot nu toe weerstand geboden tegen deze mogelijkheid en zei onder meer in 2017: “Op dit moment hebben we geen plannen om jouw muziek limiet te vergroten. De reden hiervoor is dat minder dan 1% van de gebruikers dit bereikt.”

Het nieuwe systeem is overigens enkel van toepassing op de mogelijkheid om nummers in jouw totale Spotify bibliotheek op te slaan. Afzonderlijke afspeellijsten blijven nog steeds beperkt tot 10.000 items en gebruikers kunnen idem dito maximaal 10.000 nummers downloaden op elk van hun vijf apart gekoppelde gadgets om het offline te beluisteren. Het is evenzo van toepassing op alle Spotify apps.

Deze wijziging wordt in de loop van de tijd doorgevoerd, dus als jij heel onlangs deze limiet bereikt hebt, dan kan het nog wel eventjes duren alvorens deze nieuwe limiet verandering gerealiseerd zal zijn.

Spotify blijft op deze wijze nog steeds de absolute muziekstreaming-koning. Het ondersteunt veel meer platforms dan Apple Music en zijn apps zijn in vergelijking tevens een stuk sneller plus compacter. Nu de 10.000 nummers limiet verwijderd zal zijn, zullen mogelijk nog meer gebruikers geneigd zijn om Spotify te gaan gebruiken.

Related Posts