Review: JBL E40 BT 1

Review: JBL E40 BT

Je loopt eens door de winkel en denkt: “Misschien moet ik weer eens kijken naar een nieuwe koptelefoon”. Zo liep ik kort geleden door de Mediamarkt met een budget van 100 euro en kwam ik na lang wikken en wegen thuis met de JBL E40 BT. Het is een On-Ear hoofdtelefoon met Bluetooth, ShareMeTM-technologie en een goede batterijduur.

JBL E40 BT

Uiterlijk

De JBL E40 BT is een kleine draagbare en draadloze koptelefoon en is verkrijgbaar in vijf kleuren: Zwart, Wit, Blauw, Rood en Zwart/Paars. Het design van de koptelefoon is misschien wat simpel, maar heeft wel wat leuke elementen. De textuur op de ring rond de JBL logo’s en de driehoekjes op de scharnieren springen er uit.

De logo’s zijn wat aan de grote kant en de kleuren zijn niet allemaal even mooi. Persoonlijk vind ik de blauwe en rode variant er het beste uit zien, maar gelukkig hebben ze vijf kleuren om uit te kiezen.

Comfort en gebruiksgemak

Hoewel de cups opgevouwen kunnen worden via de 3D-scharnieren zitten ze helaas niet fantastisch op je oren. De pleather(plastic-leather) en schuim laag op de oordoppen gaat snel zweten en de hoofdtelefoon is toch minder lekker op je oren te positioneren als je zou hopen, ondanks het 3D-scharnier.

Het resultaat hiervan is dat hij wat stug aanvoelt. Zeker in geval van een wat groter hoofd gaat de koptelefoon na een half uur toch wel redelijk strak zitten. Nou moet ik wel eerlijk zeggen dat dit wel een beetje hoort bij een On-Ear koptelefoon. Dit is bij het sporten een voordeel omdat hij niet van je hoofd zal vallen. De bediening van de koptelefoon, de aan-en-uit knop en de microfoon zitten op de linker oordop en zijn gemakkelijk in gebruik.

Het is bij een koptelefoon in deze prijsklasse te verwachten dat de bouwkwaliteit op een aantal plekken wat breekbaar aanvoelt. Voornamelijk de connectie tussen de hoofdband en de oordoppen voelt kwetsbaar aan.

JBL E40 BT JBL E40 BT bediening

Geluidskwaliteit

De E40 heeft het authentieke JBL geluid volgens de specificatie van JBL. Hier kan ik niet zo veel over zeggen aangezien dit mijn eerste JBL koptelefoon is, maar ze klinken zeker niet slecht. Noise cancelling hoef je bij een hoofdtelefoon in deze prijsklasse niet te verwachten, maar als je hem gebruikt om er mee te bellen hebben ze wel omgevingsgeluid weggefilterd. Dit is wel fijn aangezien de microfoon in de oordop zit.

Over het algemeen heb ik over de audio van de E40 weinig te klagen. De hoge en midden tonen waren goed vertegenwoordigd en klonken uitstekend. De bas is minder aanwezig maar dat is vrij standaard voor het type koptelefoon.

Waarom zou je hem kopen?

De JBL E40 BT heb ik kort geleden aangeschaft om als koptelefoon voor onderweg te gebruiken. Voor dit doel is deze koptelefoon fantastisch. Helemaal met de Bluetooth 3.0 die een batterijduur oplevert van 16 uur waarna je met de meegeleverde audiokabel verder kunt luisteren. Als je onderweg bent en wordt gebeld kun je opnemen met de headset terwijl je telefoon in je broekzak blijft. Met ShareMe kun je je muziek delen via Bluetooth als je vrienden ook een JBL Bluetooth headset hebben.

Conclusie

De JBL E40 BT is een prima Bluetooth headset en springt er uit binnen zijn prijsklasse. Een functie als ShareMe is een leuke toevoeging maar zal je in de praktijk waarschijnlijk niet of nauwelijks gebruiken. De batterij heeft me positief verrast. Ik gebruik deze headset vrijwel dagelijks en hoef hem eigenlijk maar eens in de twee weken op te laden. Deze batterijduur is gemeten op basis van een reistijd van een half uur. Het is een koptelefoon die er leuk uitziet en een geluidskwaliteit heeft die niet tegenvalt. Als je daarentegen op zoek bent naar een gelijksoortige headset met meer bas en liever Over-Ear draagt dan zou ik voor de JBL E50 BT gaan.

Kopen kan o.a. bij Coolblue, Media Markt, Redcoon of Bol.com:

[bol_product_links block_id=”bol_551a85dcd746b_selected-products” products=”9200000025743863,9200000025743859,9200000025743821″ name=”jble40bt” sub_id=”” link_color=”2A2A2A” subtitle_color=”B3B3B3″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FFA700″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”9E0B0E” width=”740″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts
Panasonic in de achtervolging op Sonos?! 6
Lees meer

Panasonic in de achtervolging op Sonos?!

"Panasonic kondigt de ALL-serie aan, een nieuw Europees assortiment luidsprekersystemen voor meerdere ruimten." Muziek naar meerdere ruimten via verschillende boxen en een zogenoemde netwerkaudioconnector, lijkt dat niet erg op de Sonos formule die we menigmaal hebben besproken hier op Intogadgets.nl? Ja dat denk ik wel! Maar toch zijn deze speakers het vernoemen waard.