Review: Bose SoundTouch 10 draadloze speaker 1

Review: Bose SoundTouch 10 draadloze speaker

In oktober werd de nieuwe SoundTouch generatie gepresenteerd door Bose. Nieuw in deze lijn is de kleine maar krachtige Bose SoundTouch 10 en Jurre testte hem.

In oktober werd de nieuwe SoundTouch generatie gepresenteerd door Bose. Nieuw in deze lijn is de SoundTouch 10, een nieuwe speaker aan de onderkant van de lijn. Met 21,2 x 14,1 x 8,7 cm is hij de kleinste van het stel, toch bevat ook deze speaker geïntegreerde streaming mogelijkheden voor Spotify en Deezer alsmede Bluetooth en wifi.

Naast een aantal boekjes bestaat de verpakking uit de speaker, de afstandsbediening, usb-kabel en een stroomkabel. Na het aansluiten van de speaker op het elektriciteitsnet is het een kwestie van de Bose SoundTouch app installeren, de speaker draadloos verbinden met het internet en klaar ben je! Al met al een prettige eerste ervaring. Dit komt door een duidelijke stap voor stap introductie in de app waarbij het aanmaken van een Bose-account en het koppelen van de speaker gemakkelijk verloopt.

Typerend voor Bose: geluid en design krijgen dezelfde aandacht!
Typerend voor Bose: geluid en design krijgen dezelfde aandacht!

Kleine speaker, groots geluid!

De Bose SoundTouch 10 is met recht een kleine speaker. Mede daardoor ben ik verbaasd door het ‘volwassen’ geluid dat er uit deze kleine krachtpatser komt. Nu geeft Bose zelf aan dat de SoundTouch 10 “de digitale signaalverwerking van Bose combineert met de nieuwe Unidome transducer, waardoor het de hoogste geluidsdruk produceert voor dit formaat in de geschiedenis van Bose.” Maar in dit geval was dat ook goed te horen: een volle bass, veel volume en een breed spectrum aan tonen. Ik ben onder de indruk.

Naast het streamen van onder andere internet-radiostations van over de hele wereld, Spotify en Deezer, is het ook mogelijk om via Bluetooth of een aux-kabel muziek af te spelen op de Bose SoundTouch 10. De speaker beschikt over de volgende in- en uitgangen:

  • Aux-ingang
  • Usb-poort
  • Bluetooth
  • Ingebouwde wifi (Draadloze netwerkcompatibiliteit: 802.11 b/g/n)
Bose SoundTouch 10
Eenvoudig en elegant design typeert de SoundTouch 10!

Mijn mening over de SoundTouch 10

Ik ben enthousiast over deze toevoeging aan de SoundTouch-lijn van Bose. Met een adviesprijs van € 199,95 is hij €50 goedkoper dan de Heos 1. Daarbij moet wel gezegd dat de Heos 1 met het GO-pack meeneembaar is en dat is dan ook meteen het grootste nadeel van de SoundTouch 10 wat mij betreft, het feit dat de speaker een draad nodig heeft om aan zijn stroom te komen.

Ben je op zoek naar een mooie speaker om je muziek te streamen in iedere ruimte van je huis en ben je fan van Bose? Dan is de SoundTouch 10 zeker een aanrader!

Prijs & beschikbaarheid

De grotere broers en zussen van de SoundTouch 10, de vernieuwde 20 en 30 series III systemen kosten respectievelijk € 399,95 en € 599,95. En wil je echt de complete Bose experience: de soundbars en home entertainment systems zijn verkrijgbaar vanaf € 1099,95. Alle systemen zijn te koop via Bose.nl. Koop je liever bij CoolBlue? Gebruik dan deze link: Bose SoundTouch 10.

Related Posts