fbpx

Samsung heeft op de Galaxy S8 en Note 8 een aparte knop voor Bixby: een assistent zoals Siri op de iPhone, maar wel een die een stap verder gaat.

Het gebruik van Bixby is eenvoudig, al is dat bij de concurrentie natuurlijk niet anders. Na het instellen kan je de knop aan de zijkant van de Samsung Galaxy S8 en Note 8 gebruiken om Bixby op te roepen. Dat vond niet iedereen even handig, dus dit is nu ook uit te zetten. Je kunt Bixby dan nog wel gebruiken door Hey Bixby, OK Bixby of gewoon BIXYY te roepen.

Waar je met Siri of Google Assistant simpele vragen aan je telefoon kunt stellen, zoals het weer in Barcelona of de wisselkoers van de dollar, kan je met Bixby uitgebreidere opdrachten geven. Dit komt door de diepe integratie die Samsung heeft gebruikt. Bixby is niet een aparte app, het zit echt in het systeem verweven.

Zo is het mogelijk om foto’s te resizen en te croppen, kan Bixby de helderheid van het scherm aanpassen, afspraken inplannen en de achtergrond van je telefoon wijzigen.

Hoe vaker je Bixby gebruikt, hoe beter hij (of zij) in staat is je stem te herkennen en je te helpen met allerlei taken. Samsung heeft heel slim een gaming-element ingebouwd, waarbij je levels kunt halen door het gebruiken van Bixby. Niet alleen blijf je hierdoor tegen je telefoon praten, het zorgt er ook voor dat Bixby je stem vaker hoort. Daarnaast kan je aangeven wanneer je er met Bixby niet uit komt. Op die manier help je de virtuele assistant met het constant verbeteren.

Gebruik je Bixby door middel van de knop of in een app dan krijg je voorbeelden te zien van wat je kunt vragen. Hierdoor wen je snel aan het gebruik van Bixby en haal je er snel meer uit.

In de toekomst wordt het ook mogelijk om met Bixby allerlei andere Samsung-apparaten aan te sturen. Dan wordt het mogelijk om je koelkast te gebruiken om je wasmachine aan te zetten bijvoorbeeld. Of iets realistischer: om je boodschappen te bestellen als je net dat laatste plakje kaas opmaakt.

Het is duidelijk dat Samsung vol inzet om een toekomst waarin al je apparaten samenwerken. Met de recente lanceringen van Apple, Google en Amazon op het smart-home vlak is dat een hele logische strategie. Op dit momment werkt Bixby al erg lekker, maar wanneer in de toekomst al je apparaten via Internet of Things aan je netwerk hangen zal het helemaal gaaf zijn. Je kunt de Galaxy S8 of Note onder andere bij KPN bestellen.