Samsung Level Over (1)

Review: Samsung Level Over

Wat een goede indruk heeft de Samsung Level Over achtergelaten in de twee weken testtijd. Van het begin tot het eind heeft deze over-ear hoofdtelefoon van Samsung mij overdonderd door zijn prachtige design, draagcomfort en geluidskwaliteit. Deze (draadloze) hoofdtelefoon met touchbediening heeft een adviesprijs van € 349,99 en is daarmee niet voordelig, maar zeker het geld waard.

Samsung Level Over (1)

Het oog komt niets te kort

Waar het in de essentie bij elektronica gaat om de prestaties en het gebruiksplezier ben ik vanuit nature iemand die kan genieten van de uiterlijke vertoning van producten. Deze behoefte werd bij binnenkomst van de Samsung Level Over direct overladen met positieve prikkels. De hoofdtelefoon komt binnen in een strakke verpakking en daarnaast levert Samsung een stevige, draagbare case mee waar de Level Over in vervoerd kan worden. Op voorhand hoopte ik al dat Samsung de witte uitvoering van de Level Over zou opsturen, omdat deze mij persoonlijk meer aanspreekt dan de zwarte versie. De witte kunststof behuizing met de lichtbruine kussens voor hoofd en oor maken een mooie kleurencombinatie die een luxueus gevoel achter laten. Wat een klein beetje afbreuk doet aan het totaalplaatje is het gebruik van plastic materialen in de Level Over – dit vind ik overigens wel vaker bij de high end producten van Samsung.

Samsung Level Over (2)

Comfort en gebruiksgemak

De kussens die rusten op de oren en het hoofd zijn, samen met het lichte gewicht van de Level Over, verantwoordelijk voor een hoog draagcomfort. Zelfs na langere tijd dragen en actieve ritjes op de fiets irriteert de hoofdtelefoon op geen enkele wijze.

De Level Over kan eenvoudig met andere apparaten worden verbonden door middel van de bijgeleverde 3.5mm connector, Bluetooth of NFC en doet dit zonder enige problemen. Zelf koos ik ervoor om de hoofdtelefoon draadloos te gebruiken met Bluetooth. Noemenswaardig is de flinke accutijd die door Samsung op dertig uur zonder- en op vijftien uur met noise cancellation wordt vastgesteld. Tijdens mijn twee weken is de accu dan ook maar een keer opgeladen(!).

De Level Over is via de Bluetooth Smart Touch Control op de oorschelpen eenvoudig te bedienen. Omhoog/omlaag swipen regelt het volume, door rechts/links te swipen skip je door muzieknummers en door twee keer kort te tikken is muziek te pauzeren en weer af te spelen. De touchbediening werkt erg soepel en voelt, na even wennen, heel natuurlijk aan. Het grote voordeel is dat ik, tijdens het draadloze gebruik van de Level Over, niet naar mijn weggemoffelde smartphone moest grijpen (je hebt soms drukbevolkte broekzakken) maar dit rustig via de oorschelp kon doen.

Samsung Level Over (3)

Geluidskwaliteit

Ah, daar zijn we dan aangekomen bij datgene waar het bij een hoofdtelefoon voornamelijk om gaat: de geluidskwaliteit. De Level Over van Samsung maakt gebruik van 50mm speakers met hoogwaardige neodymium magneten – just that you know – en levert naar mijn inzien een levendige en zuivere muziekbeleving. Mijn nogal uiteenlopende muzieksmaak heb ik breeduit getest op de hoofdtelefoon (van dubstep en hiphop tot classic rock en reggae) en in alle gevallen heb ik kunnen genieten van de geluidskwaliteit. Voornamelijk als je fan bent van muziek met een flinke bas dan kom je bij de Level Over goed aan je trekken. De ruisonderdrukking van de Level Over is over het algemeen goed en liet mij alleen tijdens enkele stormachtige fietstochtjes in de steek. Daarnaast heb ik geen verschil gemerkt tussen de bedrade- en draadloze geluidskwaliteit. Voor wie in het bezit is van een compatible Samsung-toestel is overigens de ondersteunde Level Over app te downloaden voor het aanpassen van het geluid op het muziekgenre en het gebruik van S Voice.

Conclusie

De Samsung Level Over heeft een zeer sterke indruk achtergelaten. De (draadloze) geluidskwaliteit van de Level Over is mij zeer goed bevallen en de hoofdtelefoon heeft zonder enige tegenstribbeling meegewerkt in het gebruik. De touchbediening op de oorschelpen voelt, na kort wennen,  heel natuurlijk aan en het draagcomfort is top. Daar komt bij dat de Level Over er prachtig uit ziet, waarbij de enige tegenvaller is dat er gebruik wordt gemaakt van plastic materialen. De Level Over app is een leuke toevoeging van Samsung, maar ik denk niet dat veel mensen elke dag aan de geluidsinstellingen gaan tweaken en dus voornamelijk de normal mode zullen gebruiken. Overall een heel goede ervaring gehad.

[bol_product_links block_id=”bol_551ab045328d5_selected-products” products=”9200000025791667,9200000025791665″ name=”levelover” sub_id=”” link_color=”2A2A2A” subtitle_color=”B3B3B3″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FFA700″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”9E0B0E” width=”740″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 comments
  1. Wauw, de Samsung Level Over is zeker een indrukwekkende hoofdtelefoon. Hij ziet er erg mooi uit, en levert zo te lezen ook nog eens goede kwaliteit. Ook de touchbediening vind ik zeker een pluspunt!

  2. Indrukwekkend is zeker het goede woord! De touchbediening vind ik persoonlijk ook een heel fijne toevoeging aan deze hoofdtelefoon. Werkt snel & eenvoudig zonder een paniekerige staat waarin je op zoek moet naar de volumeknoppen op je telefoon – of die verdomde draadjes die altijd een onhandig onderkomen in mijn jas zoeken 😉

    Bedankt voor je reactie!

Comments are closed.

Related Posts
WIN: 2x iTuneskaart met 25 euro tegoed 13
Lees meer

WIN: 2x iTuneskaart met 25 euro tegoed

Liedjes kopen op iTunes kost geld, en je moet met je creditcard betalen. Door via iTuneskaart.nl een kaart te kopen, hoeft dat niet meer met je creditcard. Sinterklaas verloot 2x een iTunes Gift Card van 25 euro. Kijk hoe je kans maakt!