fbpx

GoPro heeft vandaag officieel het doek getrokken van de nieuwe Hero 8 en Max. Deze nieuwe camera’s bevatten heel wat nieuwe features die het filmen van actieshots nog makkelijker maken.

We kregen voor de launch al de mogelijkheid om de nieuwe Hero 8 en Max te testen en de eerste ervaringen zijn meer dan positief. Het uiterlijk is vrijwel gelijk gebleven, maar je hebt nu geen extra accessoire meer nodig dankzij de ingebouwde mounting fingers aan de onderkant. Deze klap je uit en werken met de bestaande GoPro mounts. Hierdoor is de Hero 8 Black 14% lichter dan zijn voorganger.

Hypersmooth 2.0 met Horizon Leveling

Een grote verbetering is Hypersmooth 2.0. De eerste versie was al briljant, nu is Hypersmooth nog smoother geworden. Tijdens onze kennismaking met de Hero 8 hebben we dit tijdens motorcrossen zelf kunnen meemaken. Wat je ook uithaalde, het beeld was stabiel. Nieuw is de Boost-functie waarmee het beeld iets gecropt wordt, maar Hypersmooth 2.0 nog beter werkt.

Horizon Leveling zorgt ervoor dat het beeld altijd recht blijft, wat er ook gebeurt. Hierdoor is het nog makkelijk om je camera te bevestigen, want het wordt automatisch gefixt.

TimeWarp 2.0

TimeWarp was al een mooie functie, maar TimeWarp 2.0 voegt intelligentie toe. Zo is er een automatische modus om de snelheid te regelen en kan je met een druk op het scherm naar real-time springen. Dit scheelt ontzettend veel nabewerking en dus tijd.

LiveBurst

Je kent de burst functie van je telefoon. GoPro gaat next level met LiveBurst, omdat je ook vóór het indrukken van de opname-knop filmt. Zo krijg je een filmpje van 3 seconden, waarvan 1,5 seconde voor het indrukken van de knop. Zo mis je geen belangrijke momenten. Overigens is het opgenomen beeld ook te gebruiken als foto, dus zoals op je smartphone.

Modules

Naast de standaard accessoires die je kent van GoPro zijn er nu ook Mods. Dit zijn grotere accessoires die je aan de Hero 8 kunt klikken. Zo is er een led-lamp, een scherm wat live weergeeft wat je filmt (ideaal voor vloggers) en een frame met een betere microfoon.

GoPro MAX

Ook de Fusion is verbeterd en heet nu MAX. De verbetering zijn hier ook weer talrijk. De GoPro MAX is een 360-graden camera die aanvoelt alsof je in de toekomst belandt bent. Je filmt in 360-graden en kunt achteraf in de app je gezichtspunt bepalen, wat behoorlijk doet denken aan de film Minority Report.

PowerPano

Nieuw is PowerPano. Je kunt hiermee in 1 keer een 270-graden panoramafoto maken zonder de camera te draaien. Grote voordeel van het in 1 keer nemen van de foto is beweging: dat leg je nu gemakkelijk vast, terwijl je bij het draaien van je telefoon vreemde artifacts krijgt als er ook maar iets beweegt.

MAX Hypersmooth

Omdat MAX altijd alles vastlegt is het stabiliseren van video uitstekend. Ook in 360 graden heb je dus een stabiel beeld en kan je de meest waanzinnige beelden maken.

360° of Hero Mode

Je kunt de GoPro MAX gebruiken voor 360-graden-video in 5,6K30, HERO-video in 1440p60 en 1080p60, 5,5MP-HERO-foto’s en 6,2MP-PowerPano-foto’s.

We hebben helaas nog geen hands-on ervaring met de MAX, maar de Hero 8 was zo ontzettend gaaf dat we de MAX zeker nog gaan bespreken in een aparte review.

De Hero 8 is vanaf 15 oktober leverbaar en gaat €430 kosten. De MAX is vanaf 24 oktober leverbaar en kost €530.

Alle info vind je op de website van GoPro.