Parrot Jumping Race Jet

Review: Parrot Jumping Race Jet

Thijs testte weer een gave drone. Alhoewel het meer op een radiografisch bestuurbare auto lijkt.

Of de Parrot Jumping Race Jet wel echt een drone is, waag ik te betwijfelen. Je kan het ook een nieuwe generatie radiobestuurbare auto noemen. Hoe je het ook noemt, het is een gave gadget!

Parrot Jumping Race Jet

De Jumping Race Jet is een robuuste racer met twee grote verende wielen en een stabilisator achterop. Net als de andere minidrones van Parrot heeft hij een lithium polymer batterij die tot 20 minuten meegaat. Opladen doet hij in 25 minuten.

Leuk detail is dat hij is uitgerust met een camera die VGA-opnames van 640×480 pixels kan maken. Voor het opslaan van foto’s en video’s heeft hij een intern geheugen van 4 GB. Hij weegt 205 gram en heeft een topsnelheid van 14 km per uur.

Besturing van de Jumping Race Jet

De besturing van de Parrot Jumping Race Jet gaat net als de andere Parrot minidrones via de FreeFlight app. De verbinding gaat echter niet via Bluetooth, maar via wifi. Hiervoor activeer je eerst de wifi op de drone en nadat er connectie is gemaakt met de app kan je ‘m besturen.

Ook deze drone heeft meerdere besturingsmogelijkheden, voor ieder wat wils. Het leuke aan deze Race Jet is dat hij enorm snel accelereert en snel reageert op de besturing. Maar het allerleukst is dat hij kan stunten!

Hij kan op twee manieren springen, omhoog tot wel 75 cm hoog en vooruit. Ik liet hem op een bureaustoel springen. Ook kan hij diverse voorgeprogrammeerde acrobatische manoeuvres uitvoeren, zoals snelle draaien van 90 en 180 graden, buigen, een slalom en een spinnende sprong (mijn dochters favoriet).

Ook een leuke feature: in de app kan je bewegingen voorprogrammeren en de drone die laten uitvoeren. Tot slot kan je ook via de drone praten tegen iemand. Wat je tegen de app zegt, wordt door de drone doorgegeven. Ook als deze 20 meter verder op bij je collega staat.

Prijs & Beschikbaarheid

De Jumping Race drones zijn verkrijgbaar in drie varianten: de Jet (wit), de Tuk Tuk (geel) en de Max (rood).  Daarnaast heeft de Jumping Race Jet nog een Jumping Night variant. Deze heeft extra sterke LED-koplampen voor nachtelijke avonturen. De adviesprijs is € 159, maar zoals je hieronder kunt zien varieert de winkelprijs sterk.

Related Posts