Logitech Brio 300 review - leuke Full HD webcam 1

Logitech Brio 300 review – leuke Full HD webcam

In de corona tijd hebben we met zijn allen geleerd om vanuit huis te werken. Een webcam werd daarbij plotseling een van de normaalste zaken ter wereld. Met alle gekke situaties die daar bij horen, katten of kinderen in beeld, het feit dat je vergeet dat de webcam er is en zo voort.

De verandering voor veel organisaties is dat we toch veel meer dan vroeger thuis werken en dat dat ook prioma is. Tenslotte blijkt het gewoon te werken en kan gedeeltelijk thuis en gedeeltelijk op kantoor een hele goed werk / prive balans opleveren.

Logitech Brio 300 review - leuke Full HD webcam 3

Thuis werken is een blijvertje

Dat kunnen we tenslotte wel stellen. Ik was op zoek naar een webcam voor op mijn 32″ monitor. Mijn laptop heeft wel een ingebouwde camera maar ik heb meestal mijn laptop dichtgeklapt omdat ik twee 32″ monitoren op mijn bureau heb die ik gebruik. Beide schermen zijn even groot en dat maakt het werken makkelijker.

Maar wat voor camera neem je dan? Mijn oog viel op de Brio 300. Een eenvoudige camera met weinig toeters en bellen. Ook met weinig uitleg helaas want ik moest echt even googlen hoe ik de camera moest aansluiten. Gelukkig vond ik een uitleg van hardware info die me op weg hielp (bedankt Frank!). Later, toen ik goed keek of ik niet iets over het hoofd had gezien zag ik dat op de bovenkant als je de verpakking een QR code en vier stappen stonden.

Eigen schuld dus. Maar we zijn wel gewend aan probleemloos installeren. Want, de Brio moest worden geupdate qua firmware en dat doe je met de LogiTune Software.

Logitech Brio 300 review - leuke Full HD webcam 5

LogiTune

Maar wat kan je dan met LogTune? Als je het prgramma start op Mac of Windows (Linux download staat niet in de lijst dan kan je een aantal

Logitech Brio 300 review - leuke Full HD webcam 7

En tevens het aanpassen van het beeld, het spelen met

Logitech Brio 300 review - leuke Full HD webcam 9

En het aanpassen van de Brightness, Contrast, Saturation en Sharpness als de laatste opties bij adjustments als je naar beneden scrollt.

Logitech Brio 300 review - leuke Full HD webcam 11

De filters hebben een eigen tab en daar kan je diverse filters toepassen. Wat mij betreft zijn de filters niet zo super interessant. Je kunt beter met de Adjustments het beeld aanpassen dat geeft je meer controle.

Helaas zit er geen zoom functie op de webcam.

Logitech Brio 300 review - leuke Full HD webcam 13

Ook gebruik je LogiTune om de firmware te updaten naar de nieuwste versie. Het blikveld is 70 graden en hij maakt dertig opnamen per minuut.

USB-C

Wta je ziet is de standaard de verbinding met USB-C wordt gemaakt, dat betekent dat je een USB-C aansluiting moet hebben op je PC of laptop of met een verloop stekker naar normaal USB de verbinding maakt. Veel laptops hebben USB-C aansluitingen maar die wordt ook gebruikt voor opladen omdat USB-C protocol dat ook ondersteund.

Logitech Brio 300 review - leuke Full HD webcam 15

Er wordt geen verloopstekker naar USB meegeleverd maar gelukkig zijn die niet duur. Voor een paar euro heb je er al een.

Privacy schuif

Wat mooi is, er zit een hardwarematige privacy schuif op die, zoals je ziet de camera lens blokkeert. Ideaal om te zorgen dat je camera nooit zonder jouw toestemming beelden laat zien. In het verleden is namelijk gebleken dat de angst voor een camera hack reëel is, zoals je ook in dit artikel uit de Wall Street Journal kunt lezen. Het artikel is alleen voor abonnees maar je kunt wel de video bekijken.

Hardwarematig disablen van een camera door het af te dekken, desnoods door een stukje tape is een goedkope methode om je minder zorgen te maken. Het up to date houden van je PC en dergelijke, ja dat helpt natuurlijk ook, en niet alleen tegen camera hackers. Dat is altijd een goed idee.

Logitech Brio 300 review - leuke Full HD webcam 17

Hoe werkt de camera?

Prima, om eerlijk te zijn. Toen ik eenmaal de firmware update had gedaan, was het een fluitje van een cent. De camera werkt namelijk met o.a Google Meet, Microsoft Teams en waarschijnlijk Zoom ook wel (al hoewel ik al een tijdje Zoom niet meer gebruik). Je selecteert de camera (als je zoals ik ook een interne camera hebt) en de rest gaat van zelf. Met de 1,5 meter kabel kom je in normale situaties goed uit, er kan geen langere kabel opgezet worden anders dan met een verlengkabel.

Conclusie

De Brio 300 is een prima Full HD camera en een van de goedkopere camera’s van Logitech. Camera’s met een lagere resolutie zijn natuurlijk goedkoper (720) en de 4K camera’s duurder. Ook in de Full HD range zijn er camera’s met meer functionaliteit.

Het mooie van Logitech is eigenlijk dat je zeker weet dat je kwaliteit koopt. Natuurlijk zijn er goedkopere merken te vinden maar met Logitech heb je goede kwaliteit voor niet al te veel geld. In dit geval is dat 79.99 EUR bij Logitech zelf of online retailers.

Gewoon een no-brainer. Zoek je een webcam voor weinig, kijk dan eens naar de Brio 300.

Logitech Brio 300 review - leuke Full HD webcam 19
Related Posts