AOC-Agon-AG271QG-front-1

Review: AOC Agon AG271QG Gaming Monitor

De Agon AG271QG van AOC is een high-end monitor specifiek gericht op gamers. Joost mocht deze monitor aan een test onderwerpen en laat jullie in de review kennis maken met de plus- en minpunten van deze monitor.

AOC-AG271QG-5-sterrenPluspunten

  • Mooi en strak design;
  • Mooi en helder beeld;
  • Ophangpunt voor je headset;
  • Vele USB-poorten.

Minpunten

  • Oudbollig menu;
  • Een toch wat hoge prijs

Inleiding: De Agon AG271QG monitor in het kort

AOC-Agon-AG271QG-front-1Voorzien van NVIDIA G-Sync, een zeer snelle refreshrate van 165 Hz én een hoge resolutie (2560 x 1440 pixels) zorgt AOC ervoor dat je voor wat betreft de specificaties niets te klagen hebt bij deze gaming monitor. Wanneer we vanaf de voorkant naar het design kijken zien we een simpel en strak design. Er is gekozen voor een geheel zwarte voorzijde met een RVS-look standaard voor de monitor. Aan de achterzijde is het zwart gecombineerd met een rode V-vorm. Design is natuurlijk is wat persoonlijk is, maar ik moet zeggen dat ik het er heel gaaf uit vind zien.

AOC-Agon-AG271QG-left-2Aan de achterzijde vind je ook de verschillende aansluitmogelijkheden van de AG271QG zoals een HDMI poort, Displayport en twee USB-poorten. Aan de zijkant zijn nog twee USB-poorten te vinden waarvan één een USB fast charge poort is. Ook aansluitingen voor je microfoon en headset zijn aan de zijkant te vinden. Als extra handigheid is er aan de zijkant ook een houder waaraan je je headset kan ophangen.

Benieuwd naar de volledige specificaties? Neem dan even een kijkje op de productpagina.

Gebruik, geluids- en beeldkwaliteit

De monitor is erg gemakkelijk te installeren en is echt een Plug and Play monitor te noemen. Ook de bediening van het menu gaat gemakkelijk en soepel. Wel is het menu wat ik zie erg gedateerd, iets wat ik niet echt meer verwacht op een monitor in deze tijd. Een minpuntje dus, maar iets waar mensen die weinig in het menu komen snel overheen kunnen stappen. De beeldkwaliteit van de AG271QG is perfect te noemen. Vanuit verschillende hoeken kan je het beeld prima bekijken. Door de combinatie van G-sync, de hoge resolutie en een snelle responsetijd (4 ms) zorgen voor een heerlijke ervaring tijdens het gamen. De G-sync technologie zorgt ervoor dat het beeldscherm zich aanpast aan de frames die de videokaart produceert. Zo heb je 1 op 1 feedback van het beeld en heb je geen wazige opvulframes meer. Hiervoor heb je dan natuurlijk wel een Geforce videokaart nodig.

De monitor heeft ook ingebouwde speakers. Persoonlijk maak ik hier nooit gebruik van maar wanneer je even zonder headphone naar muziek wil luisteren komt er een redelijke kwaliteit geluid uit. Wil je iets meer dan zijn externe speakers of een headphone toch wel aan te raden.

Conclusie en verkrijgbaarheid

Met de AOC Agon AG271QG haal je een hoge kwaliteit monitor in huis die enorm veel waar voor zijn geld bied. De aanschafprijs is daarentegen ook wel aan de hoge kant aangezien die vanaf €699 online te vinden is, wat dan ook eigenlijk als enig echt minpunt aan te merken is.

Is dit een toch iets te hoge prijs voor je? Neem dan een kijkje bij de selectie van onderstaande monitors.

[bol_bestsellers limit=”9″ block_id=”bol_586b8ff34165e_bestsellers” cat_id=”10460+4864″ name=”Monitors” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”740″ cols=”3″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts