Nieuw toetsenbord van Logitech: de G810 Orion Spectrum

Logitech kondigde deze maand een nieuw gaming toetsenbord aan: de G810 Orion Spectrum. Het toetsenbord heeft mechanische toetsen en RGB-verlichting. Hiermee is de reactiesnelheid van de toetsen verhoogd, wat onder andere fans van shooting en race simulation games zal interesseren. Leuke andere functie is dat, net als bij de G502 gaming muis van van Logitech, de RGB-verlichting aangepast kan worden met specifieke knoppen. Het nieuwe ontwerp is onder andere gebaseerd op de feedback die het bedrijf verzamelde van bestaande Logitech-hardwaregebruikers en gamers.

https://www.youtube.com/watch?v=yEQT4EeotZk

Gaming toetsenbord met betere knoppen en RGB-verlichting

Logitech heeft met name aandacht besteed aan kleine details. Zo zijn de knoppen afgewerkt met een matte bovenkant. De pootjes aan de onderkant zijn in drie standen te gebruiken en de kabel is gevlochten, wat naar mijn ervaring de stevigheid van kabels altijd ten goede komt. Een verbetering zijn de toetsen die een nieuw mechaniek bevatten, waardoor deze sneller op en neer bewegen en meer toetsaanslagen aan kunnen. Dankzij een verhoogde reactiesnelheid van de toetsen ben je ten opzichte van gamers met een goedkoper toetsenbord, waarschijnlijk dus wel in het voordeel tijdens een gevecht.

Zelf ben ik niet zo’n fan van licht-effecten, omdat ik vind dat het een toetsenbord al snel op een kerstboom doet lijken. Daarentegen kan ik niet ontkennen dat ze leuk bedacht zijn. Zo is er een ‘Color Wave’ effect, die alle toetsen al ‘golvend’ doet oplichten en van kleur doet veranderen, evenals een ‘Start effect’, waardoor het toetsenbord op een twinkelende sterrenhemel lijkt. Functioneel is het FPS-effect, die één van de meest gangbare toetscombinaties voor gamers verlicht. Je hebt in totaal keuze uit 16,8 miljoen verschillende kleuren. Heel wat meer dan de RAL kleuren voor op je muur! Ook kunnen toetscombinaties opgeslagen worden, zodat je bijvoorbeeld bepaalde commando’s met lichten op volgorde kan laten accentueren tijdens het gamen. Ook zit er een klein scrollwiel rechtsboven op het toetsenbord, waarmee het volume van achtergrondmuziek gecontroleerd kan worden.

Prijs en gratis spel

Het Logitech G810 Orion Spectrum RGB Mechanical Keyboard is naar verwachting vanaf begin februari 2016 in Nederland beschikbaar voor een adviesprijs van 189,- euro. Bij aanschaf van het toetsenbord krijg je er gratis het spel Tom Clancy’s The Division bij.

Related Posts