HTC One Max officieel aangekondigd 1

HTC One Max officieel aangekondigd

Ik schreef er al eerder een kort berichtje over, de grote HTC One. Vandaag is hij echt aangekondigd. Over twee weken verkrijgbaar in de UK en vanaf half november in Nederland en België. De adviesprijs voor de HTC One Max ligt op €749,-

Groots formaat

Het scherm van de HTC One Max is zoals verwacht 5,9 inch groot en heeft een full-HD resolutie van 1980 x 1080 pixels. Het kloppend hart is een Snapdragon 600 chip. Kloksnelheid die hiermee gehaald wordt is 1.7 GHz. Er is 2 GB RAM aanwezig waarmee dit toestel redelijk vlot zou moeten zijn. Of hij ook groots in prestaties is zal een eventuele toekomstige review moeten uitwijzen. Opvallend voor een HTC-telg is dat deze grote jongen wél is uit te breiden wat betreft opslagruimte door middel van een micro SD-kaart. Met standaard 32 GB is hij wat dat betreft al redelijk groot geschapen.

htc-one-max-T6-press-shot

Besturingssysteem

De HTC One Max draait op het nieuwe Android 4.3 en het nieuwe Sense 5.5. Dit is een soort grafische ‘schil’ van HTC die als het ware om Android heen ligt. Ik ben meestal niet erg gecharmeerd van de overbodige aankleding van een dergelijke schil maar het moet gezegd dat HTC met Sense wel een erg fraai jasje heeft voor Android. Ongetwijfeld ziet ook versie 5.5 er weer gelikt uit.

Nieuwe snufjes

De One Max is uitgerust met een vingerafdrukscanner waardoor het mogelijk is het toestel al bij het oppakken te ontgrendelen. Het nieuwe Home Screen, Blinkfeed genaamd, biedt onder andere de mogelijkheid om op het Lockscreen al statusupdates en nieuws te laten zien. De cameramogelijkheden zijn uitgebreid en de camera kan foto’s maken met een resolutie van 4 megapixels en is van het ultrapixel type dat we al kennen van eerdere HTC-toestellen zoals de HTC One.

Hebbedingetje?

Niet voor mij want ik vind hem echt te groot voor dagelijks gebruik, maar er zal zeker markt zijn voor deze Phablet. Hij is op papier iets minder krachtig als bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 3 maar als je een dergelijk grote smartphone wilt kopen dan kun je deze in ieder geval niet over het hoofd zien. Ook omdat hij er best wel goed uit ziet.

Related Posts
Review: Sony Xperia V LT25i 7
Lees meer

Review: Sony Xperia V LT25i

Net voor de kerst mocht ik met een stel journalisten op een rondvaartboot door de Amsterdamse grachten tijdens…