fbpx

Op CES kwamen we Loop tegen uit Belgie die met een nieuw soort earplugs komen. Het beschermt je oor door 20 decibel van het volume af te halen. Nu hebben we ze ook getest, en inderdaad, geluid is veel zachter en dragelijker.

Wat zit er in de verpakking?

Zoals je kunt zien zit er een klein gevoerd zakje in met rits waar plugs in kunnen. Ook zitten er de 6 foam tips (S/M/L) in en zes siliconen tips (ook S/M/L). De middelste maat zit standaard op de earplugs.

Ik heb gekozen voor het zwarte model van de earplugs. Maar ze zijn er ook  in de volgende kleuren:

  • Raving Red
  • Swinging Silver
  • Glorious Gold
  • Flirty Rose Gold
  • Midnight Black (mijn kleur)

Decibel (of DB als het wordt afgekort) is geen lineare schaal maar een logaritmische schaal. Dat wil zeggen dat een een verhoging met 10 DB een factor tien sterker geluid oplevert. Twintig DB is dan een factor 100 en dertig DB een factor 1000. Loop haalt volgens eigen zeggen er een 20DB af, wat dus 100 x zachter oplevert.

Dat is een goed begin, maar hangt van je oorspronkelijke geluidsbron af. Sta jij bij een opstijgende 747-400 dan is het nog steeds  zaak om weg te wezen omdat op 30 meter  dit 140 DB is, wat een niveau is  wat permanente schade kan opleveren, ook al ben je kort blootgesteld.

Hoe werkt het ook al weer?

Het geluid gaat via de opening door het holle acoustische kanaal en een acoustisch filter naar het oor toe. Het blokkeert het oor niet maar haalt bij alle frequenties er 20 DB vanaf. Wil je  meer weten, kijk dan op de pagina van Loop.

Zitten ze lekker?

Naast het feit dat ze de geluidssterkte verminderen moeten ze natuurlijk ook lekker zitten. Tenzij je afwijkende oren hebt, moet je je met de foam tips en siliconen tips wel een goede pasvorm kunnen vinden. Ik vindt persoonlijk de foamtips lekkerder, echter is dat persoonlijk en moet ik zeggen dat ik ze geen uren heb gedragen aan een stuk door. Het haalt echt het geluid naar beneden terwijl gesprekken dichtbij toch goed te volgen zijn.

Conclusie

Als jij een festival en concertganger bent en je wil graag je oren beschermen dan is Loop een aanrader.Goede pasvorm, 20DB reductie en toch nog op de hoogte blijven wat er tegen je gezegd wordt.

De kosten zijjn EUR 29.95 met gratis verzending via PostNl, zo is te lezen op de website.