Heart Rate Earphones voor je muziek en je hartslag 1

Heart Rate Earphones voor je muziek en je hartslag

Op 6 januari lanceerde LG Electronics (LG) de LG Lifeband Touch en LG Heart Rate Earphones. Hiermee laat LG zich voor het eerst zien in de fitnesstechnologie. LG wil met deze twee nieuwe producten voldoen aan de verwachtingen van de technisch onderlegde consument van deze tijd en vooral iets nieuws brengen.

Op 6 januari lanceerde LG Electronics de LG Lifeband Touch en LG Heart Rate Earphones. Hiermee laat LG zich voor het eerst zien in de fitnesstechnologie. LG wil met deze twee nieuwe producten voldoen aan de verwachtingen van de technisch onderlegde consument van deze tijd en vooral iets nieuws brengen.

Flexibele polsband met OLED-touchscreen

De Lifeband Touch heeft een asymmetrisch en flexibel ontwerp, waardoor hij makkelijk te dragen is tijdens het sporten. De polsband beschikt over een OLED-touchscreen voor het weergeven van tijd, biometrische gegevens, inkomende gesprekken en muziekbedieningselementen.

Dankzij de ingebouwde snelheidsmeter en hoogtemeter kan de Lifeband Touch nauwkeurig belangrijke prestatie-indicatoren meten, zoals afstand, snelheid, aantal stappen, verbruikte calorieën en verwacht tempo. Al deze informatie is zichtbaar met een veeg van een vinger op het OLED-beeldscherm. Het scherm schakelt automatisch in wanneer de drager zijn of haar pols draait. Lifeband Touch kan via Bluetooth worden gekoppeld met een smartphone, Heart Reate Earphones of andere apparaten voor het verzenden en ontvangen van gegevens.

Lifeband Touch

Heart Rate Earphones voor je muziek en je hartslag

De dubbele functie van de Heart Rate Earphones biedt je tijdens het sporten een handige manier om je hartslag te meten en tegelijkertijd muziek te luisteren. De Lifeband Touch en de Heart Rate Earphones kunnen via Bluetooth aan elkaar worden gekoppeld. Wanneer de apparaten zijn verbonden met smartphones (Android en iOS ondersteund), kunnen ze gegevens verzenden naar de LG Fitness-app, of naar een aantal andere apps van derden, zoals MyFitnessPal, Runkeeper of MapMyFitness.

heartrateearphones580

Oordopjes die je hartslag meten, hoe werkt dat dan?

De LG’s Heart Rate Earphones beschikken over PerformTek®-sensortechnologie, waarmee bloedstroomsignalen van het binnenste gedeelte van het oor worden gemeten voor het registreren van nauwkeurige biometrische gegevens, zoals de hartslag en het maximale zuurstofverbruik (VO2 max). Als een doorlopend hartslagbewakingsapparaat heeft PerformTek® bewezen nauwkeurig te zijn tijdens zware lichamelijke inspanning.

De Lifeband Touch en de Heart Rate Earphones zullen aanvankelijk verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten in de eerste helft van 2014, en daarna op andere markten worden geïntroduceerd.

Related Posts
Fietsnavigatie 7
Lees meer

Fietsnavigatie

GPS-technologie zit tegenwoordig in steeds meer apparaten. Navigatie is al jaren niet meer weg te denken in de…