Garmin houdt je in de gaten (maar alleen hoe ver, snel en waar je loopt) 1

Garmin houdt je in de gaten (maar alleen hoe ver, snel en waar je loopt)

Het segment van wearables is, en dat is een understatement, hot! Alle grote navigatiemerken hebben zich wel zo’n beetje gestort op de actieve sporter. Garmin komt op de IFA met de Forerunner 35 – het nieuwe GPS-hardloophorloge met Elevate hartslagmeting op de pols1, zodat je 24/7 je hartslag in de gaten kunt houden zonder het dragen van een borstband. Het voordeel is, dat alleen het horloge nodig is om hartslag te meten en het in de meeste gevallen makkelijker gaat dan met een hartslagband. In alle eerlijkheid, we hebben de Forerunner 35 nog niet getest, maar bij andere modellen was dit wel het geval.

De functionaliteit van de Forerunner 35 is redelijk standaard: het houdt essentiële gegevens zoals afstand, tempo en persoonlijke records bij. GPS stelt je in staat om te zien  hoe ver, hoe snel en waar je hebt gelopen. Daarnaast is het ook een activity tracker en biedt het  smartwatchfuncties, zoals het ontvangen van smartphone meldingen en muziekbediening vanaf je pols. Dit natuurlijk alleen met een compatible smartphone.

Untitled

Meten is weten

Naast het hardloopprofiel zijn er ook cardio- en fietsprofielen in te stellen. Ondanks dat wordt het toch gepositioneerd als een hardloophorloge. Als je het horloge altijd wil dragen kan dit ook. Het heeft  hoog contrast, zodat de gegevens altijd gemakkelijk te lezen zijn. Daarnaast is het ook een activity tracker (stappen en calorieën). Ook slaap wordt geregistreerd.

Op de PC

Voor een optimale hardloopervaring koppel je de Forerunner 35 aan het Garmin Connect Mobile platform. Hiermee kan je zien wat je gedaan hebt, interessant voor de loper of Quantified Self enthousiast.

Zo’n horloge helpt je  om fitter te worden, prestaties te verbeteren of voor een optimale hardloopbeleving. Of je nu aan het trainen bent voor de  halve van Haarlem, de Marathon van New York of gewoon wilt weten hoe hard je loopt. Garmin kan je helpen.

Als je interesse hebt in de Forerunner 35 is kan je vanaf begin september 2016 deze vinden via diverse retailers. Voor de fashionbewuste hardlopers, de Forerunner 35 is verkrijgbaar in 4 kleuren (zwart, limegroen, lichtblauw en wit). Het voordeel van zwart is dat je hem ook zakelijk makkelijk kunt dragen. De adviesverkoopprijs is €199,99.

garmin forerunner

Related Posts