Dredge Review 1

Dredge Review

Dredge is een game over vissen en het upgraden van je boot, maar ook over mysteries, horror en gemuteerde vissen. Klinkt raar? Misschien, maar het werkt. Dredge is een indie-game met een uitzonderlijk gepolijste look & feel die zeker op je verlanglijstje voor deze winter hoort.

Dredge is ontwikkeld door het Nieuw-Zeelandse Black Salt Games en al enige tijd beschikbaar, maar de regelmatige upgrades waren voor mij een reden om deze game aan de tand te voelen. Dredge zit erg goed in elkaar en krijgt uitzonderlijke support van de ontwikkelaar. Een betaalde uitbreiding staat ook op de planning, maar Dredge als stand-alone game is zeer de moeite waard.

In de game speel je een visser die strandt tijdens een storm. Je hebt geen idee meer wie je bent, maar de lokale burgermeester stelt een vissersboot ter beschikking. Wat er met de vorige visser is gebeurd? Daar wil hij het liever niet over hebben. Ohja, en je moet die boot wel even betalen. Dat kan door vissen te vangen en schatten van de zeebodem te tillen. Dat je hierbij steeds angstaanjagender wezens tegenkomt naarmate je verder de open wereld verkent is vanzelfsprekend.

Vissen, upgraden en meer

Je begint zoals veel management-games met een boot die prima voldoet, maar die je gaandeweg kunt upgraden. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je ook in andere wateren kunt vissen of meer vrachtruimte krijgt waardoor je meer en grotere vissen kunt vangen. Je hebt daarnaast de keuze uit betere hengels, netten of fuiken waarmee je allerlei vissen, krabben en andere gemuteerde zeewezens kunt vangen. Die upgrades zijn belangrijk om verder te komen dan het relatief rustige vaarwater waar je in begint.

Horror

Het vissen in de archipel rondom The Marrows waar je start is niet altijd even veilig. Overdag is het nog redelijk te doen. Blijf je echter op het water dan neemt je paniek toe en kom je behoorlijk heftige zeemonsters tegen. Hoe Dredge dit uitvoert is erg goed uitgewerkt. Zeker in het begin van de game, wanneer je boot nog kwetsbaar en slecht verlicht is, zat ik vaak met zweethandjes te spelen. Later in het spel kom je er wel achter dat de paniek die toeneemt weinig aan de game-ervaring verandert, maar dat komt de ervaring niet echt ten nadele.

Zelda op het water?

Zelden kwam ik een indie-game tegen die zo goed uitgewerkt is. De vergelijking met een spel als Zelda is daarom snel gemaakt. Niet alleen grafisch kan Dredge goed meekomen, ook het creepy gevoel dat je krijgt tijdens het nachtvissen is bijzonder goed uitgewerkt.

Niet alle karakters vond ik even interessant, maar je zoektocht naar verloren schatten is een mooie rode draad die alle sidequests verbindt. Al met al een game die je zeker op je verlanglijst kunt zetten!

Dredge Review - IntoGadgets
Dredge Review 3

Dredge is een game over vissen en het upgraden van je boot, maar ook over mysteries, horror en gemuteerde vissen. Klinkt raar? Misschien, maar het werkt. Dredge is een indie-game met een uitzonderlijk gepolijste look & feel die zeker op je verlanglijstje voor deze winter hoort.

Prijs: 24,95

Prijs valuta: EUR

Besturingssysteem: Nintendo Switch, PS5, Xbox, Steam

Applicatiecategorie: Game

Waardering redacteur:
4.5
Related Posts