Houten gadgets; een opkomende trend in Nederland 1

Houten gadgets; een opkomende trend in Nederland

Het is weer eens iets anders dan je standaard plastic of metalen gadgets: houten gadgets. Omdat we natuurlijk ook wel eens wat anders willen, mocht Sander een gastbijdrage leveren over houten gadgets. En die gadgets blijken eigenlijk best heel tof…

Je hebt het misschien al wel voorbij zien komen op het internet, in de winkelstraat of gewoon via een bekende… houten gadgets. Het lijkt erop dat heel Nederland langzaamaan overstapt naar een duurzamere variant van gadgets in de vorm van natuurlijk schoon. Houten producten zijn namelijk een slimme combinatie van technologie en natuur. Er is een schril contrast tussen door de mens mogelijk gemaakte technologieën en het natuurlijke gevoel dat geassocieerd wordt met hout. Dat geeft deze gadgets hun aantrekkingskracht.

Combinatie van twee werelden

Als je iemand bent die graag van de natuur geniet, maar tegelijkertijd in contact wilt blijven met de wereld om je heen dan zorgen deze houten producten voor een uitstekende balans. De verschillende houten (elektronische) gadgets zijn namelijk functionele en milieuvriendelijke alternatieven voor de koude en harde technologieën van de huidige maatschappij. Met houten gadgets combineer je dan ook het beste van twee werelden, namelijk de esthetiek van gisteren en de technologie van vandaag. Hoe mooi is het om terug te gaan naar de traditionele en eenvoudigere vormen van vroeger zonder het inleveren van de technologie van vandaag!

Diversiteit aan houten gadgets

Houten gadgets zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Wellicht heb je de populaire houten zonnebrillen deze zomer al eens voorbij zien komen. De zonnebrillen zijn net zoals de meeste houten gadgets handgemaakt waardoor je ten alle tijden een uniek exemplaar hebt. Dit komt ook door de houtnerven die voor elke gadget een iets andere structuur hebben.

plaatje 1

plaatje 2

Actor Williams poses during a photocall at the 51st Monte Carlo television festival in Monaco

Ook houten telefoonhoesjes en houten horloges zijn in toenemende mate verkrijgbaar in Nederlandse webshops en fysieke winkels. In de winkelstraten zie je ze voornamelijk bij duurzame winkeltjes of hypermoderne gadgetstores liggen. Ook voor deze gadgets geldt dat ieder exemplaar uniek is en je dus altijd onderscheidend bent. De houten gadgets zijn door het natuurlijke materiaal zeer robuust en dit geldt met name voor de telefoonhoesjes die uiteraard dienen om je smartphone te beschermen tegen beschadigingen.

plaatje 4

plaatje 5

plaatje 6

Naast bovengenoemde houten gadgets zien we steeds meer producten die zijn opgebouwd uit de slimme combinatie van technologie en duurzaam, esthetisch materiaal. Zo zijn houten oordopjes, houten speakersets en houten computeraccessoires een welbekend fenomeen aan het worden.

plaatje 7

plaatje 8

plaatje 9

Houd deze trend dus zeker in de gaten en ervaar zelf hoe mooi het is om de duurzaamheid te combineren met de technologie van vandaag de dag. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen met houten gadgets… deel deze dan ook in een reactie hieronder!

sanderGastblogger  Sander is student Marketing Management aan de Tilburg University en werkzaam als SEO specialist bij een online marketing bureau in ’s-Hertogenbosch. Geboren en getogen Tilburger met een passie voor voetbal, muziek en online marketing. Ondernemend, sociaal, volhoudend en ambitieus zijn woorden die mij het best omschrijven.

 

Related Posts