ASUS introduceert handige 8” VivoTab 8 met Windows 8.1 1

ASUS introduceert handige 8” VivoTab 8 met Windows 8.1

ASUS laat ons weten dat vanaf vandaag de VivoTab 8 in de winkels ligt. De tablet, waarop Windows 8.1 draait, is te koop voor een adviesprijs van 199 euro. En dat mogen we best schappelijk noemen. Want, je krijgt er heel wat voor terug.

asus vivotab 8

De nieuwe VivoTab 8 is een goed geslaagd huwelijk tussen een tablet en het Windows 8.1-besturingssysteem. Door het 8”-scherm heeft de tablet 30 procent meer schermoppervlak dan een
7”-tablet, maar de VivoTab 8 is nog steeds erg handzaam en licht. Zo weegt de tablet slechts 330g. Het scherm heeft een resolutie van 1280×800 beeldpunten en heeft erg ruime kijkhoeken dankzij de
ips-technologie. De hoge helderheid van het scherm maakt het mogelijk om de tablet ook in ruim zonlicht te gebruiken. Een speciale coating zorgt ervoor dat vingerafdrukken niet gruwelijk blijven plakken. Scheelt toch weer wat litertjes schermreiniger en stapels microvezeldoekjes.

De nieuwe generatie Intel Atom-processor, een Intel Bay Trail Z3745 quadcore met een kloksnelheid van 1,83GHz, maakt dat de VivoTab 8 altijd snel reageert en ook zwaardere applicaties kan draaien. En dat is wel nodig, want de VivoTab 8 wordt standaard geleverd met een jaar lang gratis Office 365, dat toegang biedt tot onder meer Word, Excel en Powerpoint. Voorzien 32GB opslaggeheugen biedt de VivoTab 8 meer dan genoeg plek voor alle mogelijke bestanden. Het opslaggeheugen is echter nog eenvoudig uit te breiden via het micro sd-slot, of online via WebStorage van ASUS of Microsoft. En, om het af te maken kun je er ook nog mee navigeren. Dat alles op een accu van 4000mAh, dus hij doet het wel een dagje, redelijkerwijs.

Zoals gezegd: vanaf 13 oktober in de winkels voor 199 euro. Meer info over de Vivotab op de site van ASUS.

Related Posts
synology-ds216-plus-right-45
Lees meer

Nieuws: Synology introduceert DS216+

Blogger Joost Slager testte DiskStation DS216+. Synology heeft zijn range van NAS (Network Attached Storage) systemen uitgebreid met de DiskStation DS216+. De DS216+ is een krachtige 2-bay NAS bedoeld voor consumenten en kleine kantooromgevingen.
Samsung breidt curved monitor portfolio uit 8
Lees meer

Samsung breidt curved monitor portfolio uit

Samsung heeft een aantal nieuwe modellen toegevoegd aan de lijn van monitoren met een gebold scherm. Door de bolling van het scherm moet de monitor naadloos aansluiten op de bolling van het menselijke oog. De kijkervaring wordt zo nog meeslepender.