Vet cool: foto's maken met de Panomo 360-graden 'fotobal' 1

Vet cool: foto’s maken met de Panomo 360-graden ‘fotobal’

The sheer awesomeness is big in this one! Ik kreeg hem doorgestuurd van een collegaatje en ik móest er even iets over schrijven. Je weet dat je smartphone wel een panorama kan maken. Maar dit? Nog veel vetter.

panomo

Onder, boven, links, rechts, 360 graden foto. En middels de bijbehorende app en embed-opties kun je de gemaakte foto ‘navigeren’. Panomo heeft de funding voor deze bal via de crowd voor elkaar gekregen op Indiegogo (crowdfunding platform) en toonde op de CES een prototype van de bal. In september wordt het productiemodel geïntroduceerd. De huidige versie is nog zo groot als een volleybal, de ‘echte’ versie heeft ongeveer de grootte van een softbal.

Voorbeeld van een panorama gemaakt met de Panomo-bal, van dé plek die ik dit jaar nog wil gaan zien…(sponsoring is welkom ;-)).

Het werkt als volgt: je gooit de bal in de lucht. In de bal zitten sensors die doorhebben wanneer de bal op zijn hoogste punt is (apex) en op dat moment maken alle 36 3-megapixelcamera’s een foto van 108 megapixels. Deze foto wordt draadloos verstuurd naar de cloud van Panomo, waar hij door ‘stitching software’ aan elkaar wordt geplakt tot een navigeerbare afbeelding, die je kunt bekijken via de browser of een app.

De bal krijgt een omhulsel van hard plastic à la GoPro. Scheelt natuurlijk voor het geval je hem regelmatig op de grond laat kletteren (hand/bal-coördinatie much?). Anyway, deze gadget is natuurlijk awesome. In de praktijk zie ik mezelf nog niet over straat lopen met zo’n ding, maar op de site van Panomo staan een paar prachtige voorbeelden van panorama’s, waardoor ik me kan voorstellen dat je hem gewoon meeneemt in je backpack of koffer als je op reis gaat…

Told ya, sheer awesomeness!

Behalve de prijs, hij wordt 600 dollar…

Related Posts

Nintendo Switch

Als je het aan ons vraagt (en wat doe je hier anders?) is de Nintendo Switch dé spelcomputer…