TomTom introduceert Bandit Actiecamera en nieuwe Go Navigatie 1

TomTom introduceert Bandit Actiecamera en nieuwe Go Navigatie

Met de Bandit Actiecamera gaat TomTom de concurrentie aan met merken als GoPro, Panasonic, Garmin en Rollei. Ook is een nieuweTomTom Go aangekondigd.

Met de introductie van de Bandit Actioncam gaat TomTom de concurrentie aan met merken als GoPro, Panasonic, Garmin en Rollei. Naast de introductie van de actiecamera kondigde TomTom ook een nieuw Go Navigatiesysteem aan.

TomTom Bandit Actiecamera

IMG_0754-e1430316716257-2048x1245

Concurreren met andere merken die actiecamera’s aanbieden? Waarom niet? TomTom heeft in het verleden bewezen dat het zich prima staande kan houden en een eigen stempel kan drukken op een bepaalde markt. Met de Bandit Actiecamera schudden ze in ieder geval de markt van dit type camera’s weer op.

De Bandit Actiecamera is bedoeld voor het snel en gemakkelijk maken, monteren en delen van (actie) video’s. TomTom maakt met de Bandit als eerste merk gebruik van een ingebouwde mediaserver, waardoor het downloaden van bestanden niet meer nodig is voor je wilt monteren. De actiecamera werkt samen met smartphone-app die beschikt over een “shake-to-edit”-functie en een super snelle viewfinder. Beelden kunnen ook direct worden terug gekeken via de smartphone-app, maar er kunnen ook aanpassingen gedaan worden zoals het toevoegen van muziek, overlays van gegevens zoals snelheid, waarna de video gedeeld kan worden met vrienden of kennissen.

Bandit_BusinessWire

Het schieten van de actievideo’s gaat met behulp van een groothoeklens, een hoogstaande 16 megapixel CCD-sensor en een krachtige processor. De camera is volledig waterdicht zonder dat er een extra case nodig is. Er is wel een extra lens cap nodig om waterdicht te zijn tot 50 meter. De camera is door middel van een stalen bevestigingssysteem vast te zetten en beschikt over een quick release-mechanisme. Het lage profiel van de camera misstaat niet op een helm. Door het unieke ontwerp van de Batt-stick is er een combinatie gemaakt tussen een lange batterijduur, microSD-kaart en een SuperSpeed USB-3.0-aansluiting. De USB-3.0-aansluiting kan zonder extra kabels aangesloten worden op PC of laptop voor het downloaden van filmpjes.

Enkele andere eigenschappen zijn:

  • Video op 1080p 30 fps, 1080p 60 fps, 720p 60 fps, 720p 120 fps;
  • Filmen op 2.7k 30 fps, 4k15;
  • Time lapse op 4k 30 fps, 1080p 30 fps (verschillende capture intervals);
  • Slow motion op 1080p x2, 720p x4, WVGA x6;
  • Eenmalige of burst foto’s tot 16 MP op 10/s;
  • Connectiviteit via wifi, Bluetooth Smart en USB 3.0;
  • Verschillende accessoires;
  • De smartphone-app is ten tijde van lancering alleen beschikbaar voor iOS. Een Androidversie zal binnenkort beschikbaar zijn.

TomTom Go Navigatiesysteem

NEW_TT_GO5100

Op het gebied van de navigatiesystemen heeft TomTom ook wat nieuwe producten bekend gemaakt. Het meest opvallende aan deze bekendmaking is het leveren van het navigatiesysteem inclusief lifetime world maps en lifetime speed camera’s. Met het lifetime-world-maps-pakket heeft de gebruiker toegang tot wegenkaarten van over de gehele wereld zonder dat er extra kosten bij komen gedurende de gehele levensduur van het navigatiesysteem. Bij vorige TomTom Go navigatiesystemen moesten kaarten en speedcamera’s appart worden aangeschaft. Met deze stap heeft TomTom in mijn ogen een goede verandering doorgevoerd om de strijd met concurrenten te kunnen blijven voeren.

De TomTom GO 510, 610, 5100 en 6100 beschikken allemaal over een volledig interactief scherm en een rijke user interface met simpele bediening. Ook beschikken ze over de mogelijkheid om kaarten in 3D weer te geven en word een Click & Go-mount standaard meegeleverd. De Lifetime TomTom Traffic is voor de GO 510 en 610 beschikbaar door middel van een een smartphone met dataconnectie. Bij de GO 5100 en 6100 is een ingebouwde simkaart aanwezig met onbeperkte data, zonder extra kosten. De nieuwe navigatiesystemen zijn compatible met TomTom MyDrive. Voor het eerst kunnen autorijders hun smartphone, tablet of computer gebruiken om realtime verkeersinformatie te bekijken en routes te plannen en hun bestemming naar hun TomTom GO te sturen nog voordat ze in de auto stappen. Eerder uitgebrachte TomTom GO-navigatiesystemen zijn ook compatible met MyDrive door middel van een simpele software-update.

Prijzen en beschikbaarheid

De TomTom Bandit Actiecamera is vanaf mei verkrijgbaar op tomtom.com en bij geselecteerde verkooppunten voor €429. Vanaf juni is het mogelijk een premium pack aan te schaffen met extra accessoires om de camera nog beter te benutten.

De nieuwe TomTom GO-navigatiesystemen zijn nu verkrijgbaar op tomtom.com en in de winkel, voor €199,95 (TomTom GO 510), €249,95 (TomTom GO 610), €299,95 (TomTom GO 5100) en €349,95 (TomTom GO 6100).

Related Posts