fbpx

Door de reclames van Ring op TV, je weet wel, van de deurbellen, is het een bekendere naam geworden. Je weet dan ook wel wat Ring doet. Maar, hoe goed werkt zo’n deurbel nou eigenlijk? En is het eenvoudig zelf te installeren?

Onlangs kreeg ik ter review een Ring Pro deurbel en een Spotlight Cam. Zouden deze net zo makkelijk te installeren zijn als de originele Ring deurbel? Ik testte namelijk al eerder de Ring Deurbel en was er helemaal weg van. De reden is simpel, de installatie is echt een fluitje van een cent. Vaak lees je dat het maar ‘een paar minuten werk’ is maar in mijn geval was dat ook zo. Alle onderdelen (boortje, schroevendraaier) worden meegeleverd en bij een standaard setup (deurbel op 8V) is het inderdaad simpel.

Ring Pro

Dus ging ik aan de slag met Ring in de overtuiging dat de installatie simpel zou zijn. Echter voor de Ring pro is het een ander verhaal! Omdat deze bel niet met een 8V transformator werkt maar met een 24V transformator en deze wordt in een moderne meterkast wordt geplaatst was het tijd om hulptroepen in te roepen.

Hulptroepen in de vorm van een echte elektricien die in de meterkast de aanpassingen gaat doen. Ik heb een paar stelregels: krijg geen ruzie met politie en belastingdienst, en als er iets in de meterkast moet worden gedaan, laat het dan door een elektricien doen. Je ziet hier heel duidelijk de Ring Transformator zitten.

Aan de onderkant komt de stroom binnen en de bel wordt gevoed door de kabel aan de bovenkant. Bij de normale Ring deurbel kan je gewoon de bestaande bel gebruiken (vooropgesteld dat dit een 8V bel is) en pak je de twee polen van de bestaande bel). Er wordt ook geen gebruik gemaakt van je oude bel maar met een aparte Chime hoor je toch dat er wordt gebeld. Als je een groot huis hebt, dan kan voor de begane grond (woonkamer) en de eerste verdieping een apart chime nodig zijn. Er wordt er standaard een meegeleverd.

Wat erg cool is, omdat de chime een digitale bel is, kan je bijvoorbeeld voor Halloween of kerst speciale ringtones downloaden!

Maar wat maakt de Ring Pro nou anders dan de normale Ring deurbel? Met de originele Ring deurbel is het verschil de video kwaliteit (720p / 1080p), het feit dat er een Chime bijzit en meerdere frontjes (4 stuks in totaal).

De functionaliteit van de Ring Pro is uitgebreid. Zo erg zelfs dat als ik alles als screenshot zou toevoegen het wel een heel erg lang artikel zou worden. Vandaar een screenshot en een uitleg in tekst van de mogelijkheden.

Als er wordt aangebeld krijg je een melding op de mobiele device en gaat natuurlijk ook de bel / chime. Je kunt dan

Live view laat je zien wat er op dit moment aan de hand is. Dit werkt ook als je geen abonnement hebt op de video opslag service.

De Event history laat zien wat je beantwoord hebt en gemist hebt qua aanbellen, bewegingsdetectie en zo voort. Dit onderdeel wordt waardevoller als je een Ring Plan (dus opname van videos) hebt. In Motion Snooze kan je een bewegingsdetectie (binnen een bepaald gedeelte van het scherm) tijdelijk uitzetten, van 15 minuten tot 2 uur. Als je wilt weten hoe het staat met het apparaat kan je bijvoorbeeld de batterij status zien in device health. Je kunt motion ook volledig uitzetten, zeker bij een drukke straat is dat wel zinvol.

Motion stel je in via de Motion Settings, hier stel je in wat de zone is waarbinnen beweging wordt gedetecteerd. Omdat de Ring Pro geen verbinding maakt met een bestaande deurbel zijn er in dit geval twee chimes (aparte bellen) geplaatst die gewoon in een stopcontact gaan en ook via WiFi verbinding maken.

Je kunt ook andere gebruikers toegang geven tot de bel of camera. Dit heb ik gedaan voor de camera aan de zijkant van het huis omdat meerdere huizen van de poort gebruik maken. De Partners link is bedoeld voor de integratie met andere smart devices. De meeste op dit lijstje zijn echter meer Amerikaanse merken.

De Ring Pro vereist het e.e.a. aan aanpassingen in de meterkast, zoals het plaatsen van de transformator en het boren van een gaatje voor de nieuwe bedrading. In totaal was de elektricien er ongeveer een uur mee bezig. Hou rekening dat het kan zijn dat de bel nog verder moet laden voor dat je het installatie proces kunt afronden. Maar voor de rest is het dezelfde kwaliteit als andere Ring producten, gewoon goed dus. De installatie gaat aan de hand van de App en de instructies die zijn bijgeleverd. Stap voor stap wordt je (of de installateur) door de installatie geleid. Natuurlijk zijn boor en schroevendraaier, pluggen en schroeven meegeleverd, inclusief de transformator.

Wat je wil moet realiseren, na een maand is het proef abonnement van de opslag van gemiste bezoekers voorbij en kun je dus niet meer zien wie er aan de deur is geweest. Ook bewegingen die via de motion sensor worden geregistreerd zijn dan ook niet meer terug te zien. Sowieso worden deze vanaf 2019 nog maar voor 30 dagen opgeslagen in de cloud. Dit was 60 dagen. Per Ring apparaat ben je 3 EUR per maand kwijt voor deze service of 10 EUR voor een onbeperkt aantal Ring apparaten op EEN adres. Vanaf drie apparaten loont dus de laatste optie.

Mocht de bel trouwens een keer gestolen worden dan is er een levenslange diefstal garantie!

Meer dan alleen een bel

Maar Ring heeft meer dan alleen maar deurbellen. Ring heeft in haar assortiment ook nog een SpotlightCam in haar assortiment zitten. Deze is aan de zijkant van het huis gemonteerd en draait op zonne-energie.  Zoals je kunt zien is de Cam op een hoogte van een aantal meter opgehangen. Het zonnepaneel is een paar meter verder aan de gevel gehangen waar voldoende zon is. In principe kan de camera of aan de muur worden gehangen of aan het plafond maar zoals wij het hebben gedaan kan ook. Nadeel is dan wel dat het beeld onder een hoek staat.

Zowel de deurbel als de camera doen het ook goed ’s avonds en ’s nachts.  Ook hier weer de mogelijkheid om bidirectioneel te communiceren via de groene en rode bel knop.

Conclusie

Mijn ervaring met Ring is dat de producten makkelijk (zelf) te installeren zijn, compleet zijn qua bijgeleverde spullen en het goed doen.  Voor de OutdoorCam is  dit inderdaad van toepassing maar omdat de Ring Pro een aanpassing in de meterkast vereist heb ik dit laten doen door een vakman. Gewoon omdat ik dat prettiger vind dan het zelf doen. Omdat er ook nieuwe kabel moest worden getrokken was dit ongeveer een uurtje werk.

Bijgeleverd werd ook een sticker die zichtbaar kunt plakken zodat (men) weet dat er camera toezicht is (een voorwaarde voor het plaatsen van camera gericht op de openbare ruimte.

Beide producten werken gewoon heel prettig via de app. Je kunt zien wat er aan de hand via de app en direct via de app praten met de beller c.q. diegene die in de poort zich bevind.  De prijzen van de Ring Pro was ten tijde  van dit artikel €179.00 en de Spotlight Cam Solar €269.00. Ring is niet de goedkoopste maar de kwaliteit en compleetheid maken dit zeker goed.

Is er dan niets wat er op aan te merken is? Ja, dat is er wel. Er is geen mogelijkheid om op een eigen server de opnames op te slaan, niet in de cloud maar ook niet een eigen NAS of server.

Maar als je op zoekt bent naar een goede deurbel en / of camera dan mag Ring niet op je  shortlist ontbreken.