pure-evoke-d6-review-groot

Pure Evoke D6: klassieke radio met modern geluid

Toen ik het nieuwsartikel over de Evoke D6 schreef, was mijn interesse al gewekt en was ik erg benieuwd naar hoe goed deze radio functioneert. Nu na een testperiode wil ik met jullie mijn – erg goede – ervaringen delen. Ik heb de radio voornamelijk getest binnenshuis.

Evoke D6: design, bouwkwaliteit en inhoud van de doos

pure-evoke-d6-review-close

De Pure Evoke D6 wordt neergezet als een digitale radio met een mooi, goed afgewerkt en duurzaam design. Nu zijn er meer fabrikanten die dit claimen, maar is dit ook echt zo? De Evoke D6 maakt deze claim meer dan waar. Het design van de Evoke D6 oogt echt retro, maar heeft toch ook een vlaag van meer moderne aspecten om hem helemaal klaar te maken voor deze tijd. Zo is het handvat aan de bovenzijde van mooi glanzend metaal voor een meer moderne touch.

pure-evoke-d6-review-back

Op de bouwkwaliteit van de Evoke D6 valt ook niets aan te merken. Het massieve – echte – eikenhout geeft een robuust en stevig gevoel en combineert goed met het witte paneel en de metalen accenten. De randen zijn netjes afgewerkt en er zijn op het apparaat geen productie”foutjes” te vinden. De afwerking en bouwkwaliteit van het product zijn prima in orde.

Wat krijg je als je de Evoke D6 hebt aangeschaft? De inhoud van de doos bevat – natuurlijk – de Evoke D6 samen met een afstandsbediening en een stroomadapter met zowel een Britse als een Europese stekker.

Evoke D6: geluid en functionaliteit

Het belangrijkste bij een (digitale) radio is natuurlijk het geluid, maar net zo belangrijk zijn de aansluitmogelijkheden en het gemak waarmee de verschillende functies kunnen worden bediend. Het geluid is dik in orde. Het bereik van de speaker is groot, waardoor je de sterkte van het volume kan aanpassen aan elke situatie, binnen, buiten, achtergrondmuziek of voor een (huiskamer) feestje. Ook de hoge en lage tonen zijn goed gebalanceerd. Tijdens het testen heb ik verschillende soorten muziek geprobeerd (jazz, rock, dance en pop) en bekeken of de klanken goed werden weergegeven. Bij elke stijl was merkbaar dat het geluid helder klonk en de combinatie van hoge en lage tonen goed gebalanceerd was.

pure-evoke-d6-review-aansluitingen

Op het gebied van functies is er genoeg te melden over de Evoke D6. Het beste ervan? Het werkt allemaal erg gemakkelijk en eenvoudig. Bij het selecteren van je audiobron, instellen van de tijd of een van de twee alarmen doorloop je het menu gemakkelijk door gebruik te maken van de rechterdraaiknop (ook de volumeknop). Wil je een onderdeel selecteren dan druk je de knop in. Bij het instellen van de alarmen kan je het alarm simpel weg aan/uit zetten, instellen voor eenmaal of instellen om hem elke dag te herhalen of alleen gedurende de werkdagen. Je kan een keuze maken uit de muziekzender die je wil horen als alarm of een geluidssignaal. Het aansluiten van een bron via de aux-ingang gaat gemakkelijk, net als het pairen van een apparaat via de beschikbare Bluetooth-functie.

Het is ook mogelijk om de Evoke D6 te gebruiken als draagbare radio, zodat je je muziek bij je hebt bij een dagje strand, een picknick of tijdens je vakantie op de camping. Om hem zonder de stroomadapter te kunnen gebruiken is het wel nodig om de speciale ChargePAK F1 battery-pack aan te schaffen.

Evoke D6: conclusie

De prijs (€ 249) van de Pure Evoke D6 lijkt in eerste instantie wat aan de hoge kant. Maar wanneer je kijkt naar de bouwkwaliteit, het geluid en de functionaliteit van de Evoke D6 is deze de verkoopprijs in mijn ogen meer dan waard. Inmiddels is de Evoke D6 te vekrijgen bij onder andere CoolBlue voor € 249 euro.

Related Posts