Review of:

Reviewed by:
Rating:
4
On 21 april 2017
Last modified:8 oktober 2017

Summary:

Koptelefoons met Active Noise Cancellation zijn al een tijdje op de markt en we hebben er hier bij Intogadgets ook al een aantal getest zoals de Teufel Mute BT en Sony MDR 1000x. Daarbij komt nu de Plantronix Backbeat Pro2 bij. Misschien is Plantronics een minder bekende naam voor je maar ze lopen al een groot aantal jaren mee op het gebied van koptelefoons. Zo maakten ze  onder andere de headset voor de Apollo 11 missie. Maar dat was gaaf, en dat was toen. Wat kunnen ze nu? Nou dat is best een hoop zo blijkt uit dit review.

koptelefoon
Plantronic’s headset voor de Apollo 11 (1969)

Uiterlijk

De Backbeat Pro2 wordt geleverd met een opbergtas waarin kabels en de koptelefoon worden opgeborgen. Aan de binnenkant zit een zachte voering zodat er geen krassen op komen. In tegenstelling tot Sony en Teufel is het geen hardshell maar een stoffen uitvoering met twee ritsen. Het is belangrijk omdat je kabels en koptelefoon bij elkaar wilt houden, Op een gegeven moment is de koptelefoon leeg en wil je hem opladen. Dan is het handig dat de kabel erbij zit,

De koptelefoon testte ik zelf is in een bruin zwarte uitvoering. Zoals je kunt zien is er een USB/Micro USB oplaadkabel van een redelijke lengte en een microjack aansluiting mocht je bedraad willen luisteren.

Plantronics BackBeat PRO2
Plantronics BackBeat PRO2

Geluid

Gezien de prijs van de Backbeat Pro2 (EUR 219) zit deze in het middensegment.Het geluid wat uit de speakers komt is goed te noemen, zowel een klassiek nummer als meer popnummers klinken goed. De mogelijkheden om te communiceren met de buitenwereld (zie ook handigheidjes) zijn goed. Zo kan je de externe microfoon op de koptelefoon aanzetten zodat het geluid van ‘buiten’ kunt horen naast de muziek. Zeg maar het omgekeerde van ANC. Handig als je soms even ook wilt luisteren wat er om je heen aan de hand is.

Misschien dat een echte muziekliefhebber of headphone freak er een andere mening over heeft maar voor gewoon gebruik komt er prima geluid uit. Het draagcomfort is goed, je kunt ze langere tijd dragen. Heb je apart maat oren, kijk dan even of deze headphones jou goed passen, maar dat is waarschijnlijk wel iets wat je zowieso doet in dat geval.

Tegenwoordig is ANC (Active Noise Cancellation) een belangrijk component van een over ear headphone. Daarbij presteert Backbeat Pro 2 behoorlijk maar het is geen competitie voor bijvoorbeeld de Sony MDR 1000x. Maar in alle eerlijkheid, de Sony is ook bijna 2 x zo duur als de Backbeat Pro2.

Besturing

Pairing gaat in principe makkelijk, zowel voor mobiel (iOS / Android) als PC en Mac. Op de een of andere manier zit ik iedere keer te rommelen hiermee omdat ik ook een groot aantal Bluetooth devicices heb gepaired. Mocht het niet lukken, verwijder dan de gepairde koptelefoon en probeer opnieuw. Het is zelfs mogelijk om met twee apparaten te koppelen te gelijkertijd. De Special Edition (SE) van de Backbeat Pro2 heeft zelfs NFC connectie.

In drie uur is de Backbeat Pro2 opgeladen en geeft je dan 24 uur luisterplezier.

Natuurlijk is Plantronics er in geslaagd om de standaard functionaliteit te integreren in de koptelefoon. Zoals het opnemen van een telefoongesprek (een keer drukken op de rechter oorschelp) als een telefoontje binnenkomt. Of door twee keer te drukken het laatste nummer terug te bellen. Omdat de koptelefoon met sensors is uitgevoerd kan je een gesprek ook opnemen door de koptelefoon op te zetten. Je kunt ook vorige / volgende nummer doen bij bijvoorbeeld Spotify maar niet als je bijvoorbeeld  via Nederland.fm luistert naar SlamFM (dat is meer uitzending waar je geen controle over hebt). De handleiding is trouwens maar een pagina of 4 en is bijgevoegd in print bij de koptelefoon maar natuurlijk ook online te vinden.

Handigheidjes

Als de functionaliteit van koptelefoons hetzelfde is dan is het handig om een aantal onderscheidende dingen toe te voegen. Erg handig is  de mogelijkheid om het geluid harder en zachter te zetten via een draaischijf in plaats van een + en – knop. Het is minder zoeken op de oorschelp dan een klein knopje. Ook het feit dat de muziek stopt als je de koptelefoon afzet is een mooie functie die ik nog niet gezien had. In de oorschelpen staat een grote L en R, makkelijker dan de aanduiding op het frame. Er is over nagedacht en je merkt dat Plantronics er verstand van heeft

Mening

De Backbeat Pro2 is een echte plantronics: goed geluid, slim ontwerp en en prettig geprijsd. Hoewel het niet een bedrag is wat iedereen zomaar uitgeeft alsof je een patatje met koopt is het qua prijs en kwaliteit een goede keus tussen alle andere aanbieders. De slimmigheden maken dat de koptelefoon er net bovenuit springt.

Prijs EUR 219 bij de bekende retailers.

[bol_product_links block_id=”bol_58f7aec5c07e4_selected-products” products=”9200000070404439″ name=”Plantronics” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*