Nieuws: LG V10 komt naar Nederland

Een bijzondere smartphone van LG, de V10, is nu verkrijgbaar in Nederland. Wat vind jij van dit aparte geval met extra scherm?

De V10 is een smartphone van LG met bijzonder features waaronder Second Screen, Dual Fron Camera’s, handmatige videomodus en een hoge audiokwaliteit.

LG V10: Specificaties

LG-V10-Black-2De LG V10 wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 808 processor gecombineerd met 4 GB werkgeheugen. Het hoofdscherm is een 5,7 inch QHD IPS display met een resolutie van 2560 x 1444 pixels. Voor het tweede scherm heeft LG gekozen voor een 2,1 inch IPS-display met een resolutie van 160 x 1040 pixels.

De camera aan de achterzijde is een 16 megapixelcamera met een F1.8 diafragma en OIS 2.0, aan de voorkant bevindt zich een 5 megapixelcamera met Dual Lens (80 graden standaard hoek/12 graden groot hoek). Er is een 3000 mAh verwijderbare batterij aanwezig en er is gekozen voor Android 5.1.1 Lollipop als besturingssysteem. De LG V10 beschikt verder over LTE-A (Cat. 6), wifi 802.11 (a, b, g, n, ac), Bluetooth 4.1, NFC en USB 2.0.

LG V10L Speciale features

Een van de speciale eigenschappen van de LG V10 is de aanwezigheid van een tweede scherm – Second Screen – die geplaatst is boven het standaard scherm. Het tweede scherm werkt geheel zelfstandig en kan ingesteld worden als ‘always on’. LG-V10-Second-ScreenOp het tweede scherm kan het weer, de tijd, de datum en de batterijstatus worden weergegeven zonder dat het standaard scherm hiervoor aan hoeft te staan. Wanneer het hoofdscherm aan staat, kun je het tweede scherm gebruiken als plek voor koppelingen naar favoriete apps en ook houdt het je tijdens het kijken van b.v. een film op de hoogte van binnenkomende notificaties zonder het beeld te blokkeren. Ook als iemand je belt zorgt het tweede scherm ervoor dat je niet meteen uit de app gehaald wordt.

De aanwezigheid van de Dual Front camera’s maakt het mogelijk om gemakkelijk selfies of groeps selfies te maken. Bij een groothoek opname worden de beelden van de twee aparte lenzen gecombineerd om de perfecte foto te maken. Wanneer je gebruik maakt van de Multi-view opname worden alle drie de camera’s gebruikt om alles uit verschillende hoeken vast te leggen.

Prijs en beschikbaarheid

De LG V10 is sinds 1 december in Nederland in de vorm van een pre-order verkrijgbaar bij CoolBlue in de kleur zwart voor €699. Vanaf 1 januari 2016 zullen de pre-orders worden uitgeleverd en zal de reguliere verkoop van de V10 beginnen.

Related Posts