afstandsbedieningen-warboel

Nederlander snapt niet hoe afstandsbediening werkt

Weet jij hoe je al je apparaten moet bedienen die aangesloten zijn op je TV? Waarschijnlijk heb je er best moeite mee, en anders je andere gezinsleden wel. Daar zijn gelukkig oplossingen voor!

Met het al maar groeiende aantal apparaten in huis komen er ook steeds meer afstandsbedieningen bij. Iets minder dan 75 procent van de Nederlanders ervaart de grote hoeveelheid afstandsbedieningen als negatief, hoe zit dat bij jou?

Meer, meer en nog meer afstandsbedieningen

afstandsbedieningen-warboel

Uit onderzoek van PanelWizard – in opdracht van Samsung – blijkt dat 70 procent van de ondervraagden meer dan 3 afstandsbedieningen in huis heeft en 10 procent zelfs meer dan 7. Als ik naar mijzelf kijk dan liggen er 3 afstandsbedieningen en een toetsenbord voor de mediacenter onder de salontafel en ook uit mijn omgeving weet ik dat er genoeg mensen zijn met 3 of meer afstandsbedieningen.

Bijna 75 procent ervaart dit als negatief en zou graag een afstandsbediening hebben die al die andere vervangt.

Moeilijk, moeilijk

Naast het groeiend aantal afstandsbedieningen zijn ook de functies die erop zitten gegroeid. Sommigen hebben zelfs een compleet toetsenbord meegekregen….

Uit het onderzoek blijkt duidelijk dat een meerderheid – 57,8 procent – niet goed begrijpt hoe de afstandsbediening werkt en gist naar de functie van de knoppen. Hierdoor gebruikt 29,8 procent gebuikt slechts een select aantal knoppen zoals aan/uit, volume omhoog en omlaag, kanaal omhoog en omlaag.

Samsung Smart Remote

samsung-suhd-tv-remotes

Voor de mensen die zich in bovenstaande herkennen heeft Samsung een nieuwe afstandsbediening die uitkomst moet bieden (duh). Deze werkt met vrijwel alle apparatuur die wordt aangesloten op de Smart TV van Samsung, ook als die apparaten van een ander merk zijn. Of je nu een TV-ontvanger, versterker, gameconsole of soundbar aansluit, de afstandsbediening kan het apparaat aansturen. De afstandsbediening is niet alleen universeel maar moet het bedienen ook gemakkelijker maken. Zo zijn er maar 10 knoppen met een duidelijke aanduiding waar ze voor dienen.

Is het wat voor mij en hoe kom ik eraan?

De Samsung Smart Remote wordt meegeleverd met alle 2016 SUHD TV’s van Samsung en is dus helaas niet geschikt voor andere merken TV’s. Voor mensen die geen 2016 SUHD TV hebben zijn er natuurlijk andere mogelijkheden zoals de Harmony-remotes van Logitech of een app zoals Peel waarvoor je telefoon dan wel een infrarood zender nodig heeft of je moet gebruik maken van een IR-blaster. Hieronder hebben we een selecte van verschillende (universele) afstandsbedieningen weergegeven.

Related Posts