Nieuwe OMNINAS KS10 (met geïntegreerde WIFI hotspot) van Shuttle

Hadden we het laatst nog over de Synology DS214play, een geavanceerde fileserver, komt gisteren Shuttle met een nieuwtje: de OMNINAS KS10. Niet zomaar een NAS, maar één met ingebouwde WIFI hotspot voor een zeer schappelijke prijs.

e7009c7361

Het persbericht van Shuttle is opvallend: in de titel wordt gesproken over de hotspot, maar in de tekst blijft dat echter onderbelicht. Na het bekijken van hun website blijkt er wel een teleurstelling: hij ondersteunt alleen 2,4GHz en niet de 5GHz-variant. In de praktijk betekent dit dat het draadloze verkeer is beperkt tot 54Mbit. Met de steeds toenemende snelheid van internetabonnementen niet echt een geweldige keuze voor de toekomst. Aan de andere kant: de adviesprijs is 81 euro, daar kun je je amper een breuk aan vallen.

Andere eigenschappen: er is ruimte voor één 3,5″ harddisk, dus je kunt er tot 4TB aan opslag in doen. 80MB/sec lezen en 60 schrijven is in zijn prijsklasse zeker niet slecht en er zijn iOS/Android-apps beschikbaar. Opvallend: er zit geen ventilator in, dus stil zal hij zeker zijn.

Zoals Shuttle al zegt: het is een NAS voor de beginnende gebruiker. Als je niet te zwaar telt aan de lage wifi-snelheid, lijkt het daar perfect voor geschikt. Shuttle staat ook niet bekend om hun lage kwaliteit, dus als je een simpele NAS wilt hebben, zou je deze zeker moeten bekijken.

Related Posts
Lees meer

Mophie lanceert nieuwe powerstation-lijn

Mophie, ontwikkelaar van intelligente oplossingen voor mobiele apparaten, lanceert de volgende generatie powerstations. Deze nieuwe batterijoplossing is mophie's dunste universele powerproduct tot nu toe. De snellaadapparaten hebben een elegant ontwerp met een aluminium finish.