HTC introduceert: De nieuwe HTC One ! 1

HTC introduceert: De nieuwe HTC One !

Vandaag heeft HTC de opvolger van de One geïntroduceerd. De nieuwe One (typeaanduiding M8) verschilt qua uiterlijk niet veel van zijn voorganger uit 2013. Het scherm is iets groter geworden maar de aluminium behuizing is gebleven, evenals de luidsprekers aan de voorkant. De nieuwe One heeft iets rondere hoeken. Het grote verschil zit aan de achterkant waar 2 cameralenzen zijn geplaatst.

HTC-14-One-00071

Hardware en scherm

De nieuwe One is voorzien van een van de snelste mobiele processors van dit moment, de Qualcomm Snapdragon 801 die draait op 2.3 GHz.  Het werkgeheugen is 2GB en de interne opslagruime is 16 GB groot. De HTC One 2014 beschikt over een micro-SD kaartgleuf waarmee extra opslagruimte gerecreëerd kan worden tot een maximum van 128 GB. De accu heeft een capaciteit van 2800 mAh en is dankzij een speciale techniek in 1 uur tijd op te laden tot 80% van de maximale capaciteit. Gecombineerd met een Full HD LCD scherm van 5 inch met een resolutie van 1920×1080 pixels is de HTC One qua specificaties in ieder geval een topper. Of die het in een serieuze test net zo goed doet als zijn voorganger is nog even afwachten.

Camera

De HTC One 2014 is uitgerust met een Duo camera waarbij een tweede kleinere lens zorgt voor extra diepte in de foto’s. Als gebruiker kun je met behulp van software achteraf focussen op het gewenste scherpstelgebied. Hoe goed dit in de praktijk werkt is nog niet bekend, maar het klinkt als een goede nieuwe innovatie. De camera heeft de zelfde resolutie als zijn voorganger, namelijk 4 megapixel en is van het type Ultrapixel zoals HTC dat noemt.

background-style-1

Geluid

De ”oude” One produceerde al een verrassend goed geluid voor een smartphone en dat schijnt in de One 2014 nog verder verbeterd te zijn. De speakers aan de voorkant met nieuwe versterkers zijn hier voor verantwoordelijk. Een persoonlijk in te stellen audioprofiel moet verder bijdragen aan een optimale muziekbeleving.

HTC-14-One-00061

Software

De HTC One draait op Android 4,4 Kitkat en daaromheen de nieuwste versie van Sense, HTC´s eigen grafische schil. Sense 6 is voorzien van Motion Launch. Daarmee is het mogelijk om je scherm sneller te ontgrendelen waardoor je direct een app kunt starten. Dit doe je door naar links of naar rechts te swypen.  Je kunt het scherm aan en uit schakelen door 2 keer op het scherm te tikken. Verder kun je binnenkomende gesprekken beantwoorden door de telefoon ‘naar je oor te brengen’, iets wat we al eerder zagen bij o.a. Samsung.

Stijlvol en stoer

De HTC One ziet er met zijn  aluminium-look zeer stijlvol uit en de body maak een degelijke indruk. Als het 5 inch LCD-scherm net zo goed presteert als zijn voorganger en de hardware is zo snel als de specificaties doen vermoeden dan zal dit ongetwijfeld een zeer populaire telefoon worden in het topsegment.

M8_2v_GunMetal_BENL1

Prijs en beschikbaarheid

De HTC One 2014 is al vanaf 4 April verkrijgbaar in Nederland in de kleuren Gunmetal grey en Glacial silver en heeft een adviesprijs van € 699,- zonder abonnement.

[koopgids product=”HTC One M8″]

Related Posts