Haal meer uit je self(ie) met de Samsung SMART NX mini 1

Haal meer uit je self(ie) met de Samsung SMART NX mini

De populariteit van de ‘selfie’ is enorm. De Samsung SMART NX mini, de slankste en lichtste camera met een verwisselbare lens, biedt een serie exclusieve features om nog meer uit je self(ie) te halen.

Meteen na de Samsung Experience Days komt er weer nieuws van Samsung: een persbericht over de nieuwe NX mini, de slankste en lichtste camera met een verwisselbare lens die momenteel op de markt is. De body van de camera weegt maar 158 g en is met een dikte van 22,5 mm perfect om in je handtas of jaszak mee te nemen. De camera heeft een stevig en hoogwaardig metalen body met een luxueuze leerachtige finish. Een hoog wannahave gehalte als je het mij vraagt, wat een chique dingetje!

Haal meer uit je self(ie)

De populariteit van de ‘selfie’ is enorm. De Samsung SMART NX mini biedt je een serie exclusieve features om nog meer uit je self(ie) te halen. Het 3 inch Flip up and Touch Display roteert 180 graden, waardoor je beelden van jezelf perfect kunt framen. Ook voor groepshots (groupies?) is de camera superhandig, met de slanke 9 mm breedbeeldlens kun je deze prima maken op armlengte. 

Samsung NX mini 3 inch Flip up Display

Lachen én knipogen naar het vogeltje

Precies die flatterende pose aanhouden en tegelijk op de knop drukken voor een selfie levert vaak hilarische foto’s op, maar is niet altijd even makkelijk. De feature Wink shot biedt uitkomst. Gemak dient de mens, zullen we maar zeggen. Je maakt jezelf klaar voor het shot, knipoogt naar de camera en je fotografeert jezelf. Want zodra de NX mini jouw knipoog ziet, maakt hij na twee seconden automatisch het shot, zonder dat jij nog op een knop hoeft te drukken. Zo maak je makkelijk mooie foto’s, die je direct bewerkt en deelt vanaf de camera.

Tag & Go

Zoals alle Samsungs 2014 SMART camera’s heeft de NX mini geavanceerde Wi-Fi en NFC, wat het eenvoudig maakt om beelden te delen. Met Tag & Go link je de camera aan NFC-enabled devices, zoals smartphones of tablets, door ze simpelweg tegen elkaar aan te houden. Zodra ze gelinkt zijn, heb je de volgende mogelijkheden:

 • Via Mobile Link kun je meerdere beelden selecteren en overzetten op gelinkte mobiele devices.
 • Met Group Share verstuur je in één keer beelden naar maximaal vier personen, dus je hoeft niet langer opnieuw foto’s te selecteren en te versturen.
 • Met Remote View Finder Pro bedien je de NX mini vanaf je smartphone.
 • De camera is te gebruiken als Baby Monitor. Klinkt er geluid, dan wordt de gelinkte smartphone geactiveerd via een app, zodat je als ouder direct weet of je even een kijkje moet nemen bij je kind.

Uploaden naar Cloud, Dropbox en Flickr

Probleemloos kun je beelden direct vanaf de camera uploaden naar de cloud en plaatsen in zowel Dropbox als op Flickr, de populaire photo sharing site. Dropbox biedt nieuwe gebruikers 2 GB gratis opslagruimte aan en met Flickr kun je voor een TB aan beelden uploaden. Met zoveel opslag- en deeltechnologie aan boord is het uitzonderlijk prettig werken met de NX mini.

Main-3-NX-mini_kleuren

What else?

 • De 1 inch 20,5 MP BSI CMOS Sensor zorgt voor hoog kwalitatieve beelden waarin geen detail wordt gemist. Met de hoogste resolutie in zijn klasse staat de NX mini garant voor levendige kleuren vol contrast.
 • Met de razendsnelle 6 fps Continuous Shot modus op de NX mini maak je continue shots, zodat werkelijk alles wordt vastgelegd en geen detail wordt gemist. De 1/16.000 sec Shutter Speed bevriest snel bewegende scènes. Zo leg je zonder blur iedere beweging tot in het helderste detail vast.
 • Samsung biedt drie NX mini lenzen (NX-M) die zijn geoptimaliseerd voor gebruik met de camera. Wat je persoonlijke voorkeur ook is, de keur aan mogelijkheden maakt dat iedereen zijn perfecte foto’s kan maken.
 • De NX-M 9 mm F3.5 ED lens heeft een ultraslank design en met de breedbeeldhoek is het de juiste keuze voor landschappen en zelfportretten. Ook biedt de lens de optimale hoek voor het maken van selfies, zo laat je altijd het beste van jezelf zien.
 • De NX-M 9-27 mm F3.5-5.6 ED OIS lens is een microcompacte zoomlens met een stijlvol design. Klein genoeg om eenvoudig in je (jas)zak of tas mee te nemen en geknipt voor meerdere shooting opties, van breedbeeld- tot telefotozoom-shots. Optische beeldstabilisatie zorgt voor superscherpe beelden.
 • Met de NX-M 17 mm F1.8 OIS lens, bereik je als fotograaf een wonderschoon bokeh effect, wat ervoor zorgt dat je gedetailleerd vastgelegde onderwerp eruit springt ten opzichte van de achtergrond.
 • Met de gespecialiseerde NX-M Mount Adapter (ED-MA4NXM) is de NX mini geschikt voor vijftien extra NX lenzen. Deze worden apart aangeboden.

De Samsung NX mini is verkrijgbaar vanaf midden april voor een adviesverkoopprijs vanaf € 399,-. Hierbij wordt de 9 mm F3.5 ED lens meegeleverd.

Related Posts