Samsung GALAXY S5 mini al dit kwartaal verkrijgbaar

Samsung kondigt de GALAXY S5 mini aan, een compacte versie van de GALAXY S5. Het toestel lijkt op zijn grote broer en zou net zo krachtig zijn. Dat houdt in dat ook de S5 mini tal van fitnesstools biedt, die natuurlijk prima samengaan met de recente wearables van Samsung, waaronder de Gear Fit.

Het 4,5 inch HD Super AMOLED display van de GALAXY S5 mini is nou niet meteen ‘mini’ te noemen, zoals alle toestellen tegenwoordig niet bepaald mini meer zijn, maar is wel net iets makkelijk vast te houden dan wat grotere toestellen. Zo bedien je de smartphone net even handiger met één hand. Net als de GALAXY S5 heeft GALAXY S5 mini op de achterkant het bekende ‘gaatjespatroon’, wat niet alleen er net even beter uitziet, maar ook zorgt dat het toestel lekker in de hand ligt. Ook is de GALAXY S5 mini spatwater- en stofdicht (IP67) en heeft het de Ultra Power Saving Mode aan boord. Verder biedt de S5 mini een hartslagmeter, vingerafdrukscanner en connectiviteit met de meest recente wearables van Samsung.

samsung-galaxy-s5-mini

De GALAXY S5 mini is uitgerust met een Quad Core 1.4 GHz processor en 1.5GB RAM, waarmee je in theorie probleemloos kunt multitasken, internetpagina’s razendsnel laadt en een soepele gebruikservaring hebt. Met de 8MP camera (wat trouwens niet direct spectaculair is) maak je filmpjes en foto’s, en doordat de GALAXY S5 mini LTE Category 4 ondersteunt, download je filmpjes en games ook supersnel.

De GALAXY S5 mini is vanaf het derde kwartaal (dat is dus in principe mogelijk deze maand al) beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van € 479,-. Het toestel verschijnt in vier kleuren: Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue en Copper Gold.

Related Posts