Pioneer presenteert prachtige Bluetooth-microsystemen 1

Pioneer presenteert prachtige Bluetooth-microsystemen

Pioneer heeft vandaag drie nieuwe microsystemen aangekondigd. Kleine maar krachtige speakers, een multifunctioneel dock en een Bluetooth-verbinding zijn de eigenschappen die een succes moeten maken van deze toevoegingen aan de reeds bestaande X-CM-gamma serie. De verschillen tussen de drie versies zijn minimaal, maar zorgen voor een leuke afwisseling.

Een geluidssysteem met een dock geschikt voor apparaten zoals een iPhone of iPad is niet nieuw voor Pioneer: al eerder brachten ze verschillende systemen uit in onder andere de X-CM-gamma serie. Vandaag zijn echter drie nieuwe producten aangekondigd die deze lijn zullen uitbreiden. Alle drie producten hebben dezelfde speerpunten: het zijn kleine systemen, met goede kwaliteit (2x 15W digitale versterker, klasse D), er zit een dock bij waarmee er op tig manieren geluid kan worden gekozen, en alsof dat nog niet genoeg mogelijkheden zijn: er is ook een Bluetooth-verbinding om via nog meer apparaten geluid af te spelen.

De basis: X-CM42BT

Het basis model van deze drie producten, de X-CM42BT, laat deze speerpunten duidelijk zien. De specificaties van de speakers zijn voor ieder model hetzelfde, en zouden in theorie voor een prima geluid moeten zorgen. Het design is strak, en het kleine formaat maakt het een mooi apparaat om te zien. Daarnaast is het formaat ook functioneel: makkelijk weg te werken in de inrichting van je woonkamer, slaapkamer, badkamer, keuken of waar dan ook. Dat is deels ook mogelijk door de Bluetooth-verbinding: geen gedoe met kabeltjes. Mocht je geen fan zijn van Bluetooth, er is een CD-speler, radiofuncties, een USB-poort en een lightning-docking station: de nieuwste generatie Apple-toestellen zijn direct aan te sluiten op het systeem.

De Pioneer X-CM42BT is verkrijgbaar vanaf juni 2014, voor een verwachte prijs van €249,-
Er is een keuze uit vier kleuren: zwart, wit, lichtblauw of rood.

Pioneer X-CM_42BT
Pioneer X-CM_42BT

 

Pioneer X-CM32BT

De naam van dit product verschilt maar een cijfertje, net zoals het product zelf ook nauwelijks verschilt van de Pioneer X-CM42BT. Deze versie van de nieuwe Bluetooth-microsystemen is een oplossing voor de mensen die geen Apple-producten gebruiken, of Apple-producten van een oudere generatie. Er zit namelijk geen lightning-docking station bij. Wel is er een houder voor Apple-producten inbegrepen, die op de foto niet te zien is. Verder zijn de speakers en de mogelijkheden om geluid af te spelen hetzelfde.

Voor de mensen die het lightning-docking station kunnen missen is deze versie ideaal. Niet alleen is deze versie eerder beschikbaar (mei 2014), ook is hij goedkoper (verwachte prijs: €219,-). Daarnaast is er nog steeds keuze uit de vier kleuren: zwart, wit, rood en lichtblauw. Bij gebrek aan andere punten om over te klagen: ikzelf vind het meer een turquoise kleur. Wel een hele mooie kleur, maar geen lichtblauw. Jullie mening?

X-CM32BT
X-CM32BT

 

Pioneer X-CM52BT

Natuurlijk is er ook een uitgebreide versie: de Pioneer X-CM52BT heeft als extra toevoeging een DVD-speler met HDMI-uitgang. Verder is er geen toevoeging of verschil, dus valt er weinig te beschrijven. Wel heeft deze toevoeging als nadeel dat hij alleen verkrijgbaar is in het zwart en wit. Voor de mensen die er per sé een DVD-speler en HDMI-uitgang bij willen houdt dit in dat zij de veel mooiere kleuren rood of lichtblauw (turquoise!) moeten opofferen. Daarnaast maakt de toevoeging van de DVD-speler en HDMI-uitgang het apparaat duurder (€299,-). Gelukkig hoef je er niet langer op te wachten: net als de X-CM42BT is dit model verkrijgbaar vanaf juni 2014.

Pioneer X-CM52BT
Pioneer X-CM52BT

 

Zoek de verschillen

Zoals ik in de inleiding al beschreef zijn er nauwelijks verschillen tussen de drie nieuwe producten die Pioneer op de markt zal brengen. Het komt dus aan op je eigen smaak en voorkeuren. Welke van de drie zouden jullie kiezen, en waarom? Ik ben benieuwd! En natuur, welke kleur? Zwart, wit, rood of turquoise?

Related Posts
HEOS 5
Lees meer

Review: HEOS 5 by Denon

De HEOS 5 is onderdeel van een uPnP multi-room audiosysteem uitgebracht door Denon. Via dit systeem zet Denon zichzelf in de markt waar op dit moment Sonos een licht monopolie had. De gelijkenis gaat ver, aangezien de formaten van de boxen en de naamgeving redelijk overeen komt. Maar om nou te zeggen dat we het hier over een exacte kopie hebben gaat dan wel net weer wat ver. Lees de review van Boas over de HEOS 5.