Nymi: nieuwe slimme armband binnenkort mét 'killer' Bitcoin wallet 1

Nymi: nieuwe slimme armband binnenkort mét ‘killer’ Bitcoin wallet

De Nymi armband werd een tijd geleden aan aangekondigd en was ook aanwezig op de CES in Las Vegas dit jaar. Het is een armband die met behulp van apps gebruikt kan worden om jezelf te identificeren middels je hartslag. Dit kan natuurlijk een hoop gemak geven in het autoriseren van allerlei acties.

In 2013 kreeg de start-up Bionym 1.4 miljoen dollar aan funding om de armband uit te brengen. De armband is in pre-order op de website van Nymi, momenteel staat deze op bijna 7000 stuks en ze zullen begin 2014 officieel verzonden worden.

Bionym_Nymi_hand_authenticated-3-2

Werking van Nymi

Je hartslag is uniek. De armband meet deze doordat je je vinger op de bovenkant erop drukt. Als de armband eenmaal heeft aangegeven dat jij het bent die ‘inlogt’ kun je in feite allerlei applicaties openen en bepaalde acties uitvoeren. Op dit moment werkt Nymi samen met hotels en airlines om sneller check-ins mogelijk te maken, en met autofabrikanten om persoonlijke instellingen voor je auto te autoriseren, naast het überhaupt laten starten van de auto…en uiteraard gaat Nymi de voor de hand liggende fitness-applicaties à la Jawbone en Fitbit mogelijk maken. In de toekomst zou je kunnen voorstellen dat zelfs je bank de armband gebruikt om jou te identificeren, zodat je niet allerlei codes hoeft te onthouden of in te voeren, of een random reader erbij hoeft te pakken om betalingen uit te voeren.

The Nymi functions on a 3-factor security system. To take control of your identity you must have your Nymi, your unique heartbeat and an Authorized Authentication Device (AAD), which would be a smartphone or device registered with our app. The Nymi is also built upon the principles of Privacy by Design, which means that only you control and access your identity and personal information.

Bitcoin wallet

In navolging daarop en met de opkomende populariteit van Bitcoin, heeft Nymo aangekondigd met een Bitcoin wallet te komen, die echt fysiek opgeslagen wordt op de armband. Met een app kun je deze dan vervolgens benaderen/gebruiken. Een Bitcoin wallet genereert standaard een public key waarnaar anderen een betaling kunnen doen, en een private key, waarmee je zelf betalingen autoriseert. De app en armband samen kunnen ‘inloggen’ en daarna betalingen doen, zonder gedoe met wachtwoorden. Veel Bitcoin-sceptici zijn nog bezorgd om de veiligheid van Bitcoin (betalingen en toepassingen) en met Nymi is de veiligheid absoluut verzekerd en hacker-proof. Gegeven de ontwikkelingen op Bitcoin-gebied is het absoluut een bewonderenswaardige stap in de goede richting van Bionym.

En het is ook gewoon een ultravette armband…(Jawbone may have some serious competition here!)

img-band-stack

Related Posts
Xperia-Z5-premium-Colour-Range
Lees meer

Sony Z5-serie aangekondigd #IFA2015

De Xperia Z5, Xperia Z5 Compact en Xperia Z5 Premium horen bij een nieuwe lijn camera-smartphones van Sony met Exmor RS for Mobile sensor en G-lens.
t3 harde schijft
Lees meer

Samsung presenteert T3 SSD op #CES2016

Samsung speelt op de CES 2016 in op de snel veranderende werkomgeving, mobiel is de nieuwe standaard. Met de T3 SSD met hoge opslagcapaciteit en verbeterde veiligheid kan iedereen die snel data wil overzetten, bewaren of bekijken zijn hart ophalen.