fbpx

Het heeft even geduurd, maar WinAmp is sinds deze week ook beschikbaar in je browser! Bijna 20 jaar na de introductie van versie 2.9. Dit stukje nostalgie voor iedereen die in de nineties mp3’s heeft gedownload is een project van ontwikkelaar Jordan Eldredge.

De online versie van WinAmp is gebouwd in Javascript en is helemaal functioneel. Op zijn Twitter account geeft de ontwikkelaar die in het dagelijks leven bij Facebook werkt een kleine demonstratie van alle functies.

Voor iedereen die WinAmp niet kent: deze mp3-speler was een ontwikkeling van Nullsoft en dé muziekspeler die iedereen op zijn computer had staan. Geen gedoe met codecs en lastige formaten, WinAmp speelde alles zonder problemen. Daarnaast was het uiteraard mogelijk playlists te maken, de sound te tunen met de ingebouwde equalizer en ondersteunde het skins om de look en feel van de speler naar eigen smaak te kunnen aanpassen.

 

 

Nieuwsgierig geworden? Je kunt de online versie van WinAmp 2.9 hier vinden. En ja, dat is inclusief de meest bizarre catchphrase ever: WinAmp, it really whips the Llama’s ass!