Wat is een smart tv? 1

Wat is een smart tv?

Ben je op zoek naar een nieuwe tv? Dan zou je een smart tv kunnen overwegen. Indien je nog niet over zo’n tv beschikt, kan dat een behoorlijke upgrade voor jouw televisie ervaring betekenen! In tegenstelling tot een gewone tv, is een smart tv met een Ethernet poort en WiFi connectiviteit uitgerust. Zo kan de gebruiker dus ook via de tv verbinding maken met het internet.

Wanneer je jouw smart tv aanzet, wordt er een menu weergegeven met de beschikbare internetkanalen in de vorm van unieke apps. Sommige van deze apps staan al standaard in het menu, maar je kunt op ieder moment meer apps downloaden en toevoegen. De gebruiker kan door het menu navigeren en al zijn of haar applicaties beheren, net zoals op een smartphone.

De voordelen van een smart tv

Een smart tv geeft de tv kijkervaring een enorme boost dankzij het brede scala aan online content waar de gebruiker toegang tot heeft. Door online content op een groot televisiescherm te kunnen bekijken, in plaats van op het relatief kleine scherm van je telefoon, tablet of computer, levert dat meer kijkplezier op. 

Net zoals bij een gewone tv, kun je een smart tv met een afstandsbediening bedienen. Het is soms ook mogelijk om dit te doen via een app op je telefoon of met een (draadloos) toetsenbord met muis. De nieuwere modellen zijn zelfs uitgerust met een camera en andere benodigdheden om bijvoorbeeld videoconferenties te kunnen doen.

Een smart tv zou je evengoed een ‘connected tv’ kunnen noemen, aangezien het een breed scala aan verschillende internettoepassingen ondersteunt. In de meeste gevallen hebben smart tv’s hun eigen gebruikersinterface waarmee gebruikers toegang hebben tot Netflix en andere streamingdiensten.

Op de meeste smart tv’s kun je ook games spelen, inloggen op je social media accounts en gebruik maken van andere vergelijkbare programma’s. Dit alles zonder daar een extra extern apparaat voor nodig te hebben, zoals een Android tv box, gameconsole of een Chromecast.

Wat je nodig hebt om verbinding te krijgen

Voordat je een smart tv aanschaft, moet je er voor zorgen dat je goed voorbereid bent om maximaal van zo’n tv te kunnen profiteren. In dit geval zijn er twee zaken uiterst belangrijk.

Internetverbinding

Allereerst heb je natuurlijk internetverbinding nodig. Aangezien de meeste smart televisies van WiFi zijn voorzien, wil je graag direct met jouw router verbinding kunnen maken. Het is eventueel ook mogelijk om een bekabelde Ethernet verbinding toe te passen.

Hoge breedbandsnelheid 

Een hoge breedbandsnelheid is eveneens nodig als jij tv programma’s en films wil kunnen streamen. Een onbeperkt breedbandpakket is hierbij een must, want dit voorkomt dat je extra moet betalen voor het overschrijden van jouw datalimiet.

Veel meer dan enkel op het internet surfen

Een smart tv kan veel meer dan enkel op het internet surfen. Er zijn voor al je mogelijke wensen heel wat typen apps beschikbaar. Bekijk jouw favoriete tv programma’s via video-on-demand services zoals Hulu en YouTube. Als je daarnaast een abonnement op een streamingdienst zoals Netflix of Disney Plus neemt, kun je allerlei films en tv programma’s bekijken wanneer jij dat maar wilt.

Gaming liefhebbers kunnen spelletjes downloaden om deze vervolgens via de smart tv te spelen. Er is altijd wel een app voor ieder type toepassing; of je nou op de hoogte wil worden gehouden van het nieuws en het weer of als je het liefst de hele dag naar je favoriete nummers op Spotify luistert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Hoe dicht is waterdicht nou eigenlijk? 6
Lees meer

Hoe dicht is waterdicht nou eigenlijk?

Veel smartphones en speakers zijn tegenwoordig waterdicht. Niet altijd loopt de fabrikant ermee te koop, want er zitten best wat haken en ogen aan. Maar hoe zit het precies? We leggen het even voor je uit.