fbpx

Een tijd geleden inmiddels was ik in een kantoorhandeltje, eigenlijk op zoek naar vulling voor een agenda (van iemand anders, want ik doe dat digitaal), en ik kwam bij de kassa een portemonnee tegen, die ik echt buitengewoon handig vind.

Je moet weten, ik ben niet zo gek op portemonnees. Ik heb er één, een mooi paarse, met ruimte voor kleingeld, pasjes en briefgeld, maar ik gebruik hem te weinig. Kleingeld en briefgeld zit in mijn jaszak of broekzak en de pasje die ik vaak gebruikte eigenlijk ook. Niet zo handig, want op die manier ben ik mijn OV-kaart wel eens kwijtgeraakt. Die rolde namelijk uit een jaszak die niet zo diep was. Had ik hem maar gewoon, net als ieder ander, in een portemonnee moeten bewaren.

Tasjesdrama

Nadeel van een doorsnee portemonnee is dat die niet in mijn jaszak past. Dus moet ik altijd een tasje bij me dragen. Laat ik tasjes nou net heel vervelend vinden en altijd vergeten. Niet zo damesachtig, dat besef ik. Vrij vaak heb ik wel een rugtas bij me, maar daar moet ik dan zo’n portemonnee steeds uit vissen, met lange wachtrijen achter mij vandien. En in het weekend of ’s avonds heb ik die tas niet bij me meestal. Dus wat te doen? Tja, dan toch maar alles in de jaszak, met alle risico’s.

Omhoog wippen

Dus, toen ik bij de kassa van dat winkeltje was, werd ik heel blij. Niet van de prijs, want de Secrid is niet zo goedkoop. Ik heb geloof ik 25 euro betaald en dat vind ik toch voor een stuk aluminium niet zo goedkoop. Maar, het praktisch nut ervan deed me besluiten het toch te kopen. Het is namelijk dun, en er passen 6 pasjes in. De voor mij belangrijkste pasjes zitten erin en het werkt geweldig. Doosje uit mijn jaszak halen, pasjes omhoog wippen en eentje kiezen. Voordeel is dat het al je pasjes beschermt tegen magneten (van je Blackberry telefoonhoesje bijvoorbeeld) en uitleesapparaten (niet onbelangrijk met al die RFID-chips erin).

secrid-cardprotector

 

Hebben?

Inmiddels al meerdere keren de vraag gekregen waar ik het ding heb gekocht, want ‘hij ziet er zo handig uit’. Hij is ook verkrijgbaar met wat uitbreidingen en hoesjes. Dan is-ie niet meer zo dun, maar nog steeds erg praktisch denk ik. Wilde ik toch even melden.

12 comments

  1. Ik heb een half uit elkaar gedonderde ‘leren’ portemonnee. Er zit veel te veel ruimte in en daardoor wordt ie veel te dik met al dat kleingeld ("dat is een wijvending man!"). Anyway, zo’n ding lijkt me wel handig. Maar duur… En het kleingeld in mn zakken proppen moet ik ook maar eens aan denken. Doe ik tijdens uitgaan toch al.

  2. Alweer zo’n leuke gadget! Bedankt voor de tip! Mijn collega gebruikt een portomonnee van David Allen. Dat is meteen ook een time management tool. Wel even wat training nodig! 😉 Maar dit is meer wat voor mij. Ook wat eleganter! Ik ga meteen shoppen… ;o)

  3. Handig dit! Een vriend van mij had er ooit een uit Zweden mee ("daar gebruiken ze dit allemaal") en ben sindsdien op zoek geweest naar hoe ik er in nederland aan kan komen. Lijkt me erg handig!

    Iets anders… Een medestudente van mij is bezig met een portomonnee van papier, moet helemaal duurzaam worden. Zou je het eventueel leuk vinden deze eens te testen? Ondanks dat je niet zo van de portomonnee’s bent dus 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*