fbpx
Review of: Chatsim
Price:
31.50

Reviewed by:
Rating:
4
On 15 februari 2017
Last modified:13 februari 2017

Summary:

Chatten, we zijn er verslaafd aan. Maar wat doe je als je in het buitenland bent? En geen WiFi hebt? Niet chatten? Dat kan toch niet! Natuurlijk kan je een lokale sim kopen, maar dat is ook zo’n gedoe. Reis je door meerdere landen dan houdt dat in dat je ook meerdere sims zou moeten hebben.

Waarom het ons zo moeilijk wordt gemaakt? Het is een kwestie van geld. Roaming, en zeker data roaming, brengt veel geld in het laatje. Sommige providers durven 10 to 25 eur per MB te vragen (met name in de VS zie je dat nog wel eens). Het is daarom zaak om data roaming uit te zetten om niet een hoge rekening te krijgen.

Chatsim heeft daar een oplossing voor. Een sim die je waar dan ook ter wereld gebruik laat maken van chatprogramma’s als Messenger, Telegram en Whatsapp. Voor een complete lijst, klik hier.

Het principe is eenvoudig:

  1. schaf een Chatsim aan voor 31,50 (inclusief 1 jaar chatten en verzending);
  2. activeer de Chatsim (stuur kopie id mee);
  3. Stop de sim in je mobiel en gebruik de Chatsim waar ook ter wereld.

Je ziet, in drie stappen ben je er klaar mee.

Test

Onlangs was ik in de VS en heb Chatsim getest. Natuurlijk ben ik begonnen in Nederland met de activering enzovoort (het is altijd makkelijker omdat vanuit huis te doen, mocht er iets misgaan). Je moet trouwens wel een vorm van legitimatie opsturen via mail. Hiervoor gebruik je KopieID, de app die je in staat stelt op een veilige manier een kopie te maken omdat je een watermerk met de reden kan toevoegen en ook informatie kan verwijderen zoals BSN- of rijbewijsnummer.

Eenmaal in de VS zet ik de mobiel aan en presto. Ik kan chatten. Ik heb een aantal keer de sim gebruikt, zeker als ik buiten het hotel ben. Daarbinnen is meestal WiFi en dat is makkelijker. Waarom? Omdat voor mij chatten maar een deeltje is van de wereld. Ik wil ook even snel iets opzoeken, foto doorsturen etc. Chatsim heeft daar wel een multimedia pakket voor, maar ik ben bang dat het snel op is, omdat als je roaming aanzet veel applicaties allerlei updates gaan doen en/of communiceren met allerlei services. Je kunt dit volgens Chatsim wel blokkeren maar dat is verre van waterdicht als je niet oppast.

Een ander nadeel is (tenzij je een dual sim telefoon hebt) dat je niet bereikbaar bent op je oude nummer en dus niet gebeld kan worden. Als dat voor jou geen probleem is (bellen is toch voor bejaarden) dan vervalt dit natuurlijk.

Eenmaal bij een WiFi hotspot kan je weer naar hartenlust communiceren.

Europa vs. de rest van de wereld

De situatie hier in Europa is trouwens aan het veranderen. Onder druk van Europa is binnenkort bij veel providers het mogelijk om uit je bundel in heel Europa te bellen en internetten. Kijk maar eens bij jouw provider voor meer informatie hierover.

Amerika en andere landen zijn nog steeds een jungle waarbij het beste advies is: koop een Chatsim of zet dataroaming uit, koop een lokale sim of een apart device als Karma of (een andere hotspot met) databundel.

Oordeel

ChatSim doet wat het belooft. Als je even de aanschafkosten wegdenkt kan je voor 12,50 per jaar onbeperkt chatten waar ook ter wereld. Dat is natuurlijk niet veel geld. Toch is er ook een nadeel en dat is dat het alleen maar chatten is. Even een foto meesturen zit er niet in, alleen maar kort dataverkeer als chat en emoijs.

Blijf je in een land dan is een lokale sim in ieder geval multifunctioneler maar ook duurder.

Als jouw reis meerdere landen aan doet en chatten is je leven, dan is Chatsim wat voor jou.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*