fbpx

Het is gelukkig nog een onbekend terrein: hardware die op afstand wordt “gebrickt”. Het staken van ondersteunen kennen we, maar Sonos heeft nu de twijfelachtige eer om de eerste fabrikant te zijn die hardware actief uitschakelt.

Vanaf april zet Sonos de CR100 uit. Je kunt dit alleen voorkomen door het verbreken van de internetverbinding. Alle Sonos producten worden automatisch ge-update als er een internetverbinding is én een systeem werkt niet als slechts een deel van de producten updates krijgt. Je kunt uitschakeling dus alleen voorkomen als je besluit al je producten niet meer bij te werken.

Sonos noemt twee redenen voor de uitschakeling: de leeftijd van de accu en de inmiddels achterhaalde processor. Beide zijn twijfelachtig. De controllers werken op dit moment gewoon goed, dus waarom actief uitschakelen?

Of dit zonder slag of stoot zal gaan gebeuren blijft gissen. Niet-ondersteunen kennen we inmiddels wel. De iPhone 3G krijgt ook al even geen nieuwe iOS-versie meer. Actief uitschakelen is een nieuwe stap.