Richard Branson maakt succesvolle ruimtevlucht

De space-race tussen miljardairs Richard Branson, Jeff Bezos en Elon Musk is in volle gang. Met hun bedrijven Virgin Galactic, Blue Origin en SpaceX willen ze allemaal als eerste commerciële ruimtevluchten gaan aanbieden. Afgelopen zondag is Richard Branson er -als eerste van de drie- in geslaagd naar de ruimte te vliegen en vervolgens weer veilig te landen. De 71-jarige Brit heeft daarmee geschiedenis geschreven.

Vanaf volgend jaar moeten de eerste betalende klanten naar de ruimte geschoten worden. De kosten van een ruimtevlucht zijn met zo’n € 200.000 niet bepaald te verwaarlozen. Toch hebben er al 600 mensen een reservering gemaakt, waaronder veel bekende personen en Hollywood-sterren.

Een speciaal transportvliegtuig bracht het ruimteschip VVS Unity op 15 kilometer hoogte. Vandaar ging de Unity op eigen kracht naar ruim 80 kilometer boven de aarde. Hier waren de passagiers enkele minuten gewichtsloos, waarna het ruimteschip veilig terugkeerde naar de aarde. De raket werd bestuurd door twee piloten. Branson en drie van zijn naaste medewerkers waren passagiers. Volgens Virgin Galactic was dit een van de laatste testvluchten.

Toch is de prestaties van Branson niet onomstreden. Waar de ruimte precies begint is lastig te zeggen, want de dampkring wordt geleidelijk steeds dunner en heeft geen harde scheiding met de rest van het heelal.

Volgende week will Jeff Bezos naar de ruimte vliegen in een raket van zijn bedrijf Blue Origin. Hij neemt daarbij zijn broer Mark mee. Het laatste stoeltje word geveild, dus heb je nog een paar miljoen liggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts