Urbanears Plattan

Review: Urbanears Plattan

Ik liep al een tijdje met het idee om een nieuwe hoofdtelefoon te kopen, maar betaalbaar én goed geluid blijken een lastige combinatie. Totdat ik in Berlijn per toeval een artistiek winkeltje binnen liep met een hele rij hippe headphones aan de muur, de Urbanears Plattan. Aangetrokken door het klassieke model in diverse kleuren en een onverwachts mooi, donker geluid stond ik ruim een half uur muziek te luisteren in de winkel.

Urbanears Plattan

Prijs-kwaliteitverhouding

Gezien de prijs (€ 49) en het geluid dat de headphone produceert kun je gerust spreken van een voortreffelijke prijs-kwaliteitverhouding. Met de prijzen van Beats by dr. Dre in mijn achterhoofd (absurd hoog in verhouding met de kwaliteit) lagen mijn verwachtingen bij voorbaat niet erg hoog. Maar de Urbanears Plattan biedt een mooi, donker geluid en zowel de hoge als lage tonen klinken zuiver. Van elektro tot klassiek en van hiphop tot dance, alle muziekstijlen komen prima uit op de Urbanears Plattan. Nog een bijkomend voordeel: je hoeft niet steeds je equalizerinstellingen aan te passen per muziekstijl.

Comfort

De headphone zit heerlijk en met een snoerlengte van 1,2 meter kun je prima uit de voeten (die lange draden raken bij mij alleen maar in de knoop). Verder blijft de headphone stevig op zijn plek zitten tijdens het lopen, fietsen etc. Oké, mountainbiken met deze headphone is niet aan te raden.

Is er dan helemaal niet te klagen? Jawel, de eerste anderhalf uur zit de headphone heerlijk, maar daarna wordt het toch wel tijd om hem even af te zetten. Zeker na 2 uur luisteren gaat de hoofdtelefoon knellen en krijg je pijn aan je oren. Voor de diehard muziekliefhebbers is dit waarschijnlijk een minpuntje, maar zelf vind ik het geen ramp. Zo vaak komt het niet voor dat ik 2 uur non-stop muziek luister.

Extra

Daarnaast bevat de Urbanears Plattan een Zound plug in het oorstuk, die het mogelijk maakt om anderen mee te laten luisteren met jouw muziek door een andere headphone aan te sluiten.

Urbanears plattan zoundplug

Een ander leuk extraatje is de apart verkrijgbare Urbanears Slussen DJ-adapter. Op deze adapter kun je een headphone en een muziekinstallatie aansluiten. Vervolgens kun je een app downloaden en via het dj-deck op je smartphone een eigen set draaien. Oké, de adapter kost je nog eens €15,99 maar is zeker leuk om te proberen.

Conclusie

De Urbanears Plattan is een prima hoofdtelefoon voor een niet al te hoge prijs. Je hoeft van deze headphone geen moderne hoogstandjes te verwachten, maar het geluid is indrukwekkend goed. In mijn ogen een ideale headphone voor een gebruiker die houdt van mooi, donker geluid en niet heel veel geld wil uitgeven.

1 comment

Comments are closed.

Related Posts