fbpx
Review of: Nvidia Shield

Reviewed by:
Rating:
5
On 22 november 2017
Last modified:20 februari 2019

Summary:

De Nvidia Shield is een van de meest interessante apparaten die je op dit moment aan je entertainment-hoek kunt toevoegen. De Shield is namelijk een streamer in de breedste zin van het woord; video, muziek, apps maar ook games!

Je hoort het goed: games.  In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Playstation en X-Box is het met de Shield mogelijk om games te streamen. Het gaat dan ook daadwerkelijk om streamen: installatie is niet nodig. Nvidia heeft hiervoor een dienst die Geforce Now heet. Hiermee betaal je €10 per maand en krijg je onbeperkt toegang tot alle games in de bibliotheek.

NVidia ShieldWe hadden even wat opstartproblemen met de Shield en Geforce Now. Wat bleek: na het updaten van de systeemsoftware moet je apart de Geforce Now-app via de Google Play Store updaten. Anders krijg je een nietszeggende foutmelding waar je alleen na lang Googlen wijzer van wordt.

Buiten die wat stroeve start werkt het allemaal erg smooth. De spellen starten snel op, werken vrijwel altijd stottervrij en het aanbod is tot nu toe aardig goed. Qua beeldkwaliteit en games zit op met de Nvidia Shield op ongeveer het niveau van de PS3 en X-Box 360. Dankzij Geforce Now kan je nu alle games spelen die je daarop net niet hebt kunnen spelen. Zo hebben we ons uitstekend vermaakt met onder andere Saints Row en Dead Island. Bevalt een spel niet? Dan start je gewoon een ander spel.

De Shield interface.

Buiten games heeft de Shield veel meer in huis. Dankzij de Google Play Store kan je allerlei apps downloaden die het leven aangenamer maken. Plex en Netflix zijn twee apps die hier met regelmaat worden gestart. Daarnaast is de Shield ook geschikt voor Google Cast. Alles werkt even soepel en snel. Zo soepel dat de Chromecast naar de slaapkamer is gedemoveerd. Groot voordeel is dat de Shield een Ethernet-aansluiting heeft. Zo heb je geen gedoe meer met zwak wifi wat in het midden van elke grote stad toch af en toe een probleem is.

De Shield heeft er hier voor gezorgd dat gamen toch weer wat meer casual is geworden. Snel wisselen tussen games, de mogelijkheid om te streamen van het thuisnetwerk met Plex en het kijken van series op Netflix. Dit alles zorgt er voor dat de Nvidia Shield meer een entertainment-device is en minder een hardcore game-console.

Vanaf vandaag is ook Metal Gear Solid 3: Snake Eater HD beschikbaar op de Shield. Een mooie gelegenheid om de Shield voor de feestdagen in huis te halen!

De Nvidia Shield is onder andere verkrijgbaar via Bol.com.