Review: Just Mobile AluPen

Na de aanschaf van een iPad Mini ging ik al snel op zoek naar een goede stylus, of “smartphone pennetje” zoals dat bij ons thuis genoemd wordt. Daar begon de ellende… Er zijn er zo veel! Toch heb ik de gok genomen en de AluPen van Just Mobile besteld!

Comfortabel!

JustMobile-AluPen2

Het eerste wat opvalt is dat de AluPen goed in de hand ligt. Door zijn potloodachtige uiterlijk is hij lekker stevig vast te pakken, ideaal voor de gebruiker met wat grotere handen! Ondanks zijn ietwat lompe voorkomen is de stylus heel precies, je zit er zelden naast wanneer je klikt of schrijft. Zoals Lisa in haar blog al aangaf speel ook ik geen spelletjes met de stylus, en gebruik ik voor algemeen gebruik mijn vingers. Echter is hij op een tablet bij sommige websites een welkom hulpmiddel.

Schrijven en tekenen

Dat is toch wel wat ik er het meest mee doe, tekenen en schrijven. Omdat ik voor mijn werk nog al vaak snel iets moet visualiseren is de app Paper en een goede stylus onmisbaar. De punt is van een soepel rubber waardoor hij ondanks de wat dikke punt soepel over het beeldscherm glijdt en je hem echt contact voelt maken met het scherm. Hierdoor weet je precies wanneer je op moet houden met tekenen. In de eerste paar dagen waande ik mij dan ook een echte Picasso!

Ik ben blij

Dat kunnen we wel stellen. Ik ben erg blij dat ik deze stylus heb gekocht, hij ziet er tof uit, schrijft fijn en ligt goed in de hand! Een aanrader voor iedere tablet gebruiker met ietwat dikke vingers en een voorkeur voor mooie dingen!

JustMobile-AluPen

7 comments
  1. Op het randje Patrick, qua commercie in je reactie. Tis dat ik je ken!

 1. Haha. Ver erover heen toch?
  Maar die links onderaan de blog dan, die zijn nét zo commercieel.
  Liever dat men voor heel wat minder dit product kan ervaren toch?

 2. @Patrick
  Met dat verschil dat wij van de redactie die links erin zetten en het voor ons als website mogelijk wat kosten terugbetaalt. Men wil nog wel eens vergeten dat een site ook niet gratis is. Plus dat we het ook zien als extra service naar de lezers toe dat ze direct kunnen zien waar het te koop is. In dit geval niet op heel veel plekken, meestal proberen we wel wat meer verschillende links te plaatsen zodat ook de prijzen te vergelijken zijn.
  Het wordt anders als de comments gebruikt worden promotie te maken voor producten, daar zijn ze niet voor bedoeld. In dit geval heb je geluk dat het echt vanuit jezelf komt en het inderdaad een toevoeging is op de voordelen voor de lezer.
  Een fijne lijn, die redactie en commercie, maar ik neem aan dat je wel ongeveer begrijpt waar die ligt.

Comments are closed.

Related Posts
Lees meer

WIN: 2x iTuneskaart met 25 euro tegoed

Liedjes kopen op iTunes kost geld, en je moet met je creditcard betalen. Door via iTuneskaart.nl een kaart te kopen, hoeft dat niet meer met je creditcard. Sinterklaas verloot 2x een iTunes Gift Card van 25 euro. Kijk hoe je kans maakt!