Review: Buffalo MiniStation slim

Ga naar een lokale consumentenelektronicaketen en je hebt een zeer grote keuze aan losse harde schijven.  Buffalo probeert zich te profileren met 1 van de dunste portable harde schijven momenteel op de markt. 

Eerste indruk

buffalo mini station slimWat is ‘ie slank en sexy! Is mijn eerste gedachte wanneer ik de met aluminium omgeven Buffalo MiniStation Slim voor het eerst zie. Met een hoogte van maar 8,8 mm en 140 gram licht is allemaal bijzonder compact. Deze is uitgerust met 500GB. Dat is genoeg voor ruwweg 125.000 mp3’s, 100.000 foto’s of 38 uur aan video’s. Ruimte zat voor de meeste gebruikers.

Nadat ik alles uit de verpakking heb gehaald valt het op hoe solide de harde schijf aanvoelt. De aluminium behuizing geeft de portable HDD een moderne en premium look. Zeker in vergelijking met de plastic behuizingen van sommige concurrenten. Het lijkt gebouwd om overal mee naar toe te nemen. Verder is de Buffalo MiniStation Slim niet al te complex. Er is maar 1 aansluiting om via USB de HDD aan te sluiten, die verder ook dient als voeding. Simpel!

Specificaties

De Buffalo MiniStation Slim komt met een USB 3.0-aansluiting voor op de pc en aan de andere kant een micro-usb voor op de harde schijf. Dankzij USB 3.0 kun je supersnel zware bestanden overzetten, mits je laptop of laptop over de kenmerkende blauwe aansluiting beschikt. USB 3.0 komt steeds meer en meer standaard op verschillende apparaten. Met USB 3.0 is het theoretisch mogelijk om transfersnelheden te halen van 5 Gb/s. USB 2.0 is al enkele jaren de standaard en haalt een theoretisch snelheid van 480 Mb/s.

buffalodun590

In de praktijk ligt de snelheid beduidend lager. Ik haalde transfersnelheden met USB 3.0 rond de 60 Mb/s en met USB 2.0 rond de 20 Mb/s. Dit ligt niet aan de Buffalo MiniStation Slim maar vermoedelijk aan de limieten van mijn eigen PC. Met meer recentere laptops en PC’s zul je waarschijnlijk veel snellere USB 3.0 snelheden halen.

Waar ik erg over te spreken ben was dat, ondanks de dunne behuizing, de Buffalo MiniStation Slim niet erg warm werd. Je voelt natuurlijk een zekere warmte maar een eitje bakken zul je niet kunnen.

hdd2590

De Buffalo MiniStation Slim is standaard geformatteerd als NTFS en uit de box klaar om te gebruiken. Inpluggen en je bent vertrokken! Verder krijg je er nog wat extra software bij van Buffalo. Je heb deze niet nodig om de harde schijf te gebruiken maar het is een leuke extraatje. Software om je harde schijf te formatteren of Turbo PC EX, dat je de mogelijkheid biedt om sneller bestanden over te zetten. In de praktijk had ik met het gebruik van Turbo PC EX geen snelheidsverhoging.

Conclusie

De Buffalo MiniStation Slim is een moderne en stevige portable harde schijf die overal mee naar toe kan door zijn geringe afmetingen, USB 3.0 en gewicht. Door de aluminium behuizing voelt en ziet het er allemaal goed en solide uit.

Pluspunten:

  • Dun. Gaat overal makkelijk mee
  • Snelle transfersnelheden
  • Mooi premium design

Minpunten:

  • Bescherming bij een val matig door dunne behuizing

De MiniStation Slim (HD-PUS500U3-EU) is per direct verkrijgbaar voor € 69,95 bij Wehkamp, Misco, Centralpoint, MediaMarkt en Saturn.

Related Posts
Interphone F5MC Twin Pack
Lees meer

Review: Interphone F5MC – uitstekende motor intercom

Motorrijders rijden zelden alleen. Partner achterop, of samen toeren op ieders eigen motor. Heerlijk tijdverdrijf. De Interphone F5MC van Cellularline maakt het mogelijk om met elkaar verbonden te zijn. Maakt hij zijn verwachtingen waar? Esther testte hem.