Opvallend CES-nieuws (dag 0)

Alhoewel de CES officieel pas morgen begint waren vandaag de eerste fabrikanten al druk bezig hun nieuwe producten en innovaties te tonen. Hierbij een greep van wat ik gisteren zoal voorbij zag komen.

Maar Android lijkt klaar te zijn voor veel meer dan alleen maar telefoons en tablets. Zo presenteert Philips een tv met Android als “OS” maar zal Android straks ook terug te vinden zijn diverse auto’s. Google heeft de op Android gebaseerde Open Automotive Alliance aangekondigd met onder andere Audi, Honda en GM.

Het lijkt er ook op dat 3D voor thuisgebruik nagenoeg dood is. De grootste fabrikant van televisies voor de Amerikaanse markt (Vizio) heeft in zijn 2014-lijn veel verbetering doorgevoerd op beeldkwaliteit, maar de 3d-functionaliteit opgeofferd. Fabrikanten lijken zich nu vooral te gaan richten op 4k-beeld, de volgende stap na HD. Ook Dolby is hierop ingesprongen met Dolby Vision, wat een verbeterde beeldkwaliteit moet opleveren. Hiervoor werken ze samen met bijvoorbeeld Sharp en Vizio. Netflix en Xbox Video zijn partijen die video in Dolby Vision-formaat gaan aanbieden. Wanneer we hier in Nederland iets van te zien gaan krijgen is voorlopig nog even afwachten.

Naast Philips kondigde ook LG een “nieuw” OS aan voor hun smart-tv’s, zij gaan namelijk WebOS gebruiken als basis. Vraag me wel af met al deze wijzigingen hoeveel liefde de huidige smart tv-platformen nog krijgen, iedere fabrikant lijkt jaarlijks voor een nieuwe smaak te gaan.

Wat viel jou gisteren het meest op?

Related Posts
Toshiba introduceert Chromebook 4
Lees meer

Toshiba introduceert Chromebook

Toshiba introduceert de nieuwe Toshiba Chromebook, de eerste Chromebook van 33,8 cm (13,3 inch), voor gebruikers die het…