OneWorld 65 All in One Adapter 1

OneWorld 65 All in One Adapter

Als je naar het buitenland gaat en je neemt je mobiel, laptop of ander mobiel device mee, dan is het wel van belang dat je even kijkt of de stekker van de oplader past. Smartphones kunnen ook op een USB worden opgeladen. Steeds meer locaties bieden dit aan als onderdeel van een stopcontact maar ook in een lamp heb ik dit wel eens gezien op een hotel kamer.

OneWorld 65 All in One Adapter 3

Toch neem ik vaak nog een adapter mee om mijn laptop te kunnen opladen. Deze is voorzien van een USB C laadpoort waardoor ik met een normale USB C kabel (geschikt voor maximaal 100W, bijvoorbeeld de RollingSquare X Max) de laptop kan opladen. Daarvoor heb ik dan mijn oplader mee, EN een adapter als ik naar de VS ga.

Met de OneWorld 65 kan ik zowel stekkers converteren als ook mijn laptop tot 65W opladen.

Laten we eerst eens kijken naar de stekkers. Aan de kant van de stekker doos worden de volgende stekkers ondersteund:

  • EU
  • US
  • UK
  • AUS

Er zijn echter maar drie schuiven aan de rechterkant omdat Australië de US plug gebruikt waarbij de pootjes naar elkaar moeten worden gedraaid.

De adapter coneverteert niet van bijvoorbeeld 100 naar 250 V (50/60Hz). Dat wil dus zeggen dat jouw oplader die je in de adapter steekt (als stopcontact stekker) in staan moet zijn om beide voltages aan te kunnen. Ook is het maximum Wattage op 2500 W gemaximaliseerd. Overbelasting kan het doorbranden van de zekering ten gevolg hebben.

OneWorld 65 All in One Adapter 5
Aan de linkerkant de zekering in het blauw en daarboven de reservezekering (blauw met een schroevendraaier gleuf) die wordt meegeleverd.

De stekkers zijn ongeaard, iets waar je wel rekening mee moet houden. Echter, een gerandaarde stekker van een laptop past wel op de adapter!

OneWorld 65 All in One Adapter 5
EU stekker (niet gerandaard)

De lijst van landen waar een van deze stekkers wordt geaccepteerd is meer dan 200 landen lang. Bijgeleverd bij de apdter is een lijstje met welke landen welke stekker gebruiken. Je kunt het ook googelen (bijvoorbeeld hier een landenlijst). De Adapter plugt in op A,B,C,D,E,F,G,H,I,J,K,L,M,N en O.

OneWorld 65 All in One Adapter 9

Aan de voorkant zie je welke stekkers kunnen worden ingeplugt. Het is dus niet alleen van uit EU -> andere landen maar vanuit allerlei landen -> naar allerlei landen.

Qua stekkers aan de inkomende kant is de lijst iets korter, A,B,C,E,F,G,I,J, L en N. De D, H, K, M en O worden niet ondersteund.

Andere oplaad mogelijkheden

Want, zoals je kunt zien hier onder, zijn er veel mogelijkheden.

OneWorld 65 All in One Adapter 11
Bovenkant met USB A en USB C

Naast de stekkers die ik hierboven heb besproken, zijn er qua opladen via USB (A / C)

  • 1 x 65W USB PD charging poort met Quick Charge (aan de zijkant)
  • 1 x 20W USB PD charging poort met Quick Charge
  • 1 x USB C Smart charging poort
  • 2 x USB A Smart charging poort
OneWorld 65 All in One Adapter 13
USB C 65 W charging port

Hierbij zijn wel een aantal opmerkingen te maken.

Allereerst is er maar 1 65 W charging USB port. Mijn laptop kan daar mee uit de voeten maar er zijn ook laptops die meer vragen. Maximaal kan 65W aan charge worden geleverd waarbij zowel een laptop als ook andere apparaten opladen het delen van de maximale throughput zal opleveren. Alle porten zullen dan minder charge krijgen. De C-1 port kan trouwens ook lagere wattages aan. De C2 en C3 poort doen 5V/3.0A/15.0W en da USB A1 en A2 5.0V/2.4A/12W.

Hoe bevalt de Adapter?

Er valt naast de functionaliteit niet zo veel te testen. Ik heb thuis een aantal uur de adapter in het stopcontact gehad om mobielen op te laden maar de adapter werd niet veel warmer dan bij de start.

De OneWorld 65W is te koop via de website van OneAdaptr.com voor €70,95, zonder taxes en shipping komt neer op € 30,95 voor een enkele adapter. Boven de $100 (dus twee adapters minimaal) is het verschepen gratis. Concreet: kopp er twee en je bent net zo veel bijna kwijt als je er een koopt. Hou wel rekening met de douane kosten die er bij komen want ik denk dat ze niet vanuit Europa verschepen.

Qua prijs ligt de OneWOrld 65 hoger dan andere aanbieders, zoals Skross maar die hebben wel een USB A poort (of meerdere) maar missen de USB C 65W poort die OneWorld wel heeft. Qua degelijkheid kan je OneWorld zeker vergelijken met SKROSS.

Al met al een mooie adapter voor de reiziger die veel biedt maar ook een prijskaartje heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts