Nog steeds op zoek met het nieuwe TomTom GPS Sporthorloge

Normaal gesproken ben ik niet goed met geavanceerde horloges die iets extra’s kunnen. Het moet er hip en vrolijk uitzien, vooral goed tegen water kunnen en een stopwatch functie is handig maar ik neem vaak niet genoeg tijd om echt de werking te achterhalen. De TomTom GPS Sporthorloge is, zo vertelde mij, zó simpel in gebruik dat ik dat wel wilde proberen…

TomtomSporthorloge580

“See more. Achieve more.”

TomTom wil je graag laten geloven dat je meer bereikt doordat je meer ziet met de nieuwe lijn GPS-sporthorloges. Een creatieve vertaling van meten is weten. Om deze reden werden we uitgenodigd om onder begeleiding van twee wereld-atletes de TomTom Running Watch uit te proberen.

Samen met drievoudig olympisch deelneemster Lornah Kiplagat en oud-schaatskampioene Annamarie Thomas, die het TomTom GPS horloge voor kinderen al een tijdje gebruiken. Wat mij bij bleef van de verhalen van beide dames is dat ze vol overtuiging vertelden over hoe gemakkelijk in gebruik het horloge is. En hoe je meteen na je training exact kunt zien wat je hebt bereikt.

Niet van de knopjes en lange handleidingen?

Ik ben niet zo van het lezen van een lange handleiding als ik iets uit de verpakking haal. Een beetje suf en makkelijk misschien maar ik kan met mijn iPhone echt zo onwijs veel en ik hoef nergens bij na te denken. Daarbij kan ik handleidingen nooit vinden op het moment dat ik ze nodig heb… De werking van de TomTom schijnt echter heerlijk eenvoudig te zijn, met één knop voor alle functies en zo gemakkelijk dat je er nauwelijks een handleiding bij nodig hebt. Die uitdaging durfde ik wel aan.

rose_grijs580

Stoer, zakelijk met een vrouwelijke touch

Het horloge is stoer, sportief, zakelijk en een tikkeltje saai. Voor mij dan. Maar ik betwijfel of ik de doelgroep ben. Wanneer je bedenkt dat alles wat het sporthorloge kan, in dat kleine klokje zit, ben je wel onder de indruk! Het horloge heeft echt een ultra slank design, is slechts 11.55 mm dik en past prima om een vrouwenpols. Met een gekleurd bandje kun je er een creatieve of vrouwelijke touch aan geven en hoppa, klaar voor het sportseizoen.

Te gemakkelijk in gebruik

Wanneer je je pols stil kunt houden tijdens het hardlopen heb je aan het bedienen van één knop op het horloge genoeg om je afstand, tijd, calorieën en snelheid te zien. En je kunt op je horloge makkelijk instellen wat je gaat doen:

  •  Race: Race tegen je persoonlijke toptijd of meest recente work-out. Hou eenvoudig prestaties bij met real-time graphics en blijf verbeteren, keer-na-keer.
  • Doel: Stel een afstand, tijd of aantal calorieën als doel en hou de voortgang bij met eenvoudige, full-screen graphics en alerts.
  • Zone: Stel een tempo of hartslag (met optionele hartslag monitor) in als doel en hou tijdens een work-out de voortgang bij via een eenvoudige, full-screen grafiek.

Nog steeds op zoek…

Ik heb het sporthorloge nu denk ik een week of zes in huis. Ik heb er mee gelopen tijdens het launch event voor de pers in het Amsterdamse Bos, samen met Anne-Marie Thomas en Lornah Kiplagat. Daarna in China toen ik als persvoorlichter aan het werk was op het WK Laser Radial 2013. Maar ik ben nog steeds op zoek naar wat het dragen van het horloge, het hardlopen en daarmee de beleving zoveel leuker maakt.

Te stoer toch, hardlopen met een jetlag in China Na vijf dagen en nog steeds een jetlag ging ik op pad met mijn TomTom Sporthorloge, ik moest en zou hem daar testen. Oke, én met mijn Nike+ Running app, voor de zekerheid. Omdat ik daar aan gewend ben, omdat deze app mijn kilometers van alle hardloop sessies optelt en me onderweg stimuleert om nog even door te lopen zodat ik mijn goal haal. En het natuurlijk gewoon übercool is om op je loop langs de kust van Rizhao in China vastgelegd te hebben met kaart, en te delen op social media.

Langzaam op gang

Ik ben zelf echt een dieseltje dus ik kwam wat langzaam op gang met hardlopen. Maar dat mijn TomTom GPS Horloge daar ook last van had vond ik toch irritant. Pas vier minuten nadat ik was begonnen met lopen had hij goed ontvangst. Tijdens het lopen is het klokje ideaal. Je hebt er geen last van, het praat niet, geeft geen muziek en zit lekker soepel om je pols terwijl hij van alles aan het meten is. Na de run heb ik het horloge op mijn laptop aangesloten om te kijken wat het me had opgeleverd. Helaas pindakaas…

geengegevens580

De tijd op mijn TomTom Running watch, de afstand, mijn snelheid en het aantal verbande calorieën. Alles staat erop. En toch zegt het systeem dat ik niks heb gedaan. Au. Dat is zuur, had ik me zo verheugd om te zien hoe dit uitpakt wanneer je het klokje synchroniseert met online. Dat werd hem dus even niet, dus voorlopig tot zover mijn bevindingen.

Blij worden van de TomTom Running Watch?

Ik denk echt dat er iets is waar ik blij van kan worden. Misschien als mijn horloge met prestaties wel synchroniseert, en ik via online alles kan delen zoals dat via een app op mijn iPhone ook kan. Dat houden jullie dan nog van mij tegoed. En als dat niet zo is ben ik misschien niet de doelgroep. Dus ik geef het nog één kans. En zal jullie op de hoogte houden van het vervolg. Daarnaast ben ik benieuwd of jullie wel goede verhalen hebben of hebben gehoord. Ik hoop echt dat ik iets niet weet, over het hoofd heb gezien of nog moet ontdekken wanneer het synchroniseren wel werkt, want je wil toch blij worden van zo’n sporthorloge?

Related Posts