Technics brengt SL1200 opnieuw op de markt #CES2016 1

Technics brengt SL1200 opnieuw op de markt #CES2016

Volgens ons wel een van de leukste nieuwtjes van de CES! Technics brengt dit jaar nog een nieuwe versie van de bekende SL1200 draaitafel op de markt. In standaard én limited edition.

Goed nieuws voor audiofanaten en andere muziekliefhebbers, want de bekende SL1200 draaitafel van Technics komt deze zomer weer terug op de markt. Behalve de standaard Grand Class SL 1200G brengt het merk ook een limited edition uit, de SL1200GAE.

SL-1200GAE_front_top

De draaitafel van Technics stond bekend zijn ongeëvenaarde kwaliteit. Als je een SL1200 had staan, is deze nu geld waard, want het bleek een echte klassieker. Wil je echter weer helemaal up-to-date zijn, dan kun je deze zomer je hart ophalen met een nieuwe versie van deze klassieker. Technics heeft de analoge drive vervangen door een nieuwe direct-drive motor.

Conventionele analoge draaitafels hebben vaak te kampen met het feit dat de geluidskwaliteit afneemt door kleine trillingen van de motor en schommelingen in de rotatiesnelheid, ook wel ‘cogging’ genoemd. Door de kennis en ervaring die Technics heeft opgedaan als de oorspronkelijke ontwikkelaar van direct-drive-draaitafelsystemen te combineren met een nieuwe direct-drive-motor zonder ijzeren kern, is het gelukt om het ‘cogging’-probleem op te lossen. Alle eventuele minuscule motortrillingen worden nog verder onderdrukt door uiterst nauwkeurige roterende positie-sensoren die worden aangestuurd door een door microprocessoren aangedreven systeem. Deze techniek is uniek voor de nieuwe draaitafels van Technics.

Onderaan de motor zit een encoder die de precieze draaihoek detecteert om de draaitafels van Technics zo soepel mogelijk te laten draaien. Verder vermindert de constructie met twee rotoren de draaglast terwijl een hoge torsie behouden blijft. Deze constructie beperkt ook minuscule trillingen tijdens het draaien. Hierdoor krijg je die subtiele nuances en het warme geluid van vinyl.

Ook de toonarm en draaitafel zijn verder verbeterd, maar die techniek gaat zelfs voor ons blog wat ver om uit te leggen.

SL-1200GAE_detaIl-LR

Later dit jaar op de markt

Om de introductie te vieren van de nieuwe SL-1200 modellen van Technics zal komende zomer een limited edition Grand Class SL-1200GAE op de markt worden gebracht ter ere van het 50-jarig bestaan van Technics. Dit model is voorzien van een speciaal serienummerplaatje en wereldwijd zullen er niet meer dan 1.200 exemplaren worden verspreid. De Grand Class SL-1200G is vanaf de winter 2016 verkrijgbaar.

Related Posts