Sony zet in op 4K en Smartwear 1

Sony zet in op 4K en Smartwear

Sony toont net als vele andere fabrikanten de nieuwe producten voor komende tijd. Met toch wel een redelijke focus, namelijk op 4K en Smartwear. Ook high-res audio speelt komende tijd een grote rol bij Sony. Kijk en lees even mee, in het kort, wat ze introduceren. Wil je over iets specifieks net ff wat meer info, laat het weten in de comments 🙂

Er worden in totaal twaalf nieuwe 4K BRAVIA LCD-TV’s op de markt gebracht, in vier series, met daarin Sony’s eigen 4K Processor X1. Deze nieuwe serie BRAVIA-tv’s bestaat onder andere uit de platste TV’s ter wereld (LCD-TV’s van 20-inch of groter en ongeveer 4,9 mm op het dunste punt) en de eerste serie Hi-Res compatibele luidsprekers ter wereld (op het moment van publicatie).

orig_KD-49X8300C_Hero_ANDROID orig_KD-65X8500C_btyA_SCREENFILL

Bovendien voorziet Sony een brede reeks 4K- en Full HD BRAVIA tv’s van Google’s nieuwste AndroidTV-besturingssysteem waardoor de werking van de tv en de smartphone wordt gecombineerd. Sony’s One-Flick Entertainment-interface moet voor een eenvoudige gebruikerservaring zorgen. Door middel van een touchpad afstandsbediening kun je handig je bibliotheek openen en samen moeten die 2 elementen voor een heldere gebruikerservaring zorgen.

Action Cam & Handycam en 4K Ultra High-Definition

Sony voegt de 4K-technologie ook toe aan de nieuwe Action Cam’s, waarmee 4K-video-opnames te maken zijn. Best geinig als je ook echt 4K-content wilt hebben om op je ultrahippe 4K-tv af te spelen…Sony toont op de CES ook de nieuwste 4K Handycam – ongeveer 30% kleiner en 20% lichter dan het huidige model (FDR-AX100) en voorzien van Sony’s gepatenteerde Balanced Optical SteadyShot-technologie.

orig_FDR-AX33_B_main2 orig_1_FDR-X1000V_BLT-UHM1_WW_BTL_OOH_Web_ExpJAN2017

Hi-Res Audio

Wat audio betreft, introduceert Sony in totaal tien nieuwe producten, zoals een Hi-Res Audio compatibele Walkman (NW-ZX2) in het topsegment, hoofdtelefoons, draadloze luidsprekers, Home Cinema-systemen en meerkanaals audioversterkers. Met Sony’s nieuw ontwikkelde LDAC codec-technologie, waarmee ongeveer drie keer zoveel audiodata verzonden kan worden dan met bestaande technologieĂ«n mogelijk is (SBC (328 kbps, 44,1 kHz)), kunnen gebruikers nu via Bluetooth luisteren naar draadloze muziek die zogezegd stukken beter moet klinken dan de gemiddelde mp3 (“ongeĂ«venaarde kwaliteit”). Sony’s toont ook de kracht van SongPal Link, een nieuwe functionaliteit die beschikbaar is in Sony’s nieuwste producten en waarmee via diverse aangesloten apparaten gelijktijdig audio kan worden afgespeeld (Hi-Res compatibele toestellen zijn draadloze luidsprekers, thuistheatersystemen en geĂŻntegreerde multikanaalversterkers).

orig_ZX2_close_up1

SmartWear

Sony zet ook stappen in de toekomst met de ontwikkeling van SmartWear-apparaten. In 2014 maakten ze hiermee een goed begin, in combinatie met de Lifelog-app. In 2015 versterkt Sony zijn smartbands met mode- en lifestylemerken om nieuwe manieren van het dragen te ontwikkelen, in plaats van de bekende armbandstijl. Van headsets tot eyewear: Sony’s SmartWear-lijn krijgt een grote variatie in lijnen en vormen.

image006Om te beginnen kondigt Sony een roestvrijstalen SmartWatch 3 aan (valt onder Sony Mobile), wat ik er persoonlijk echt heel gaaf uit vind zien. De wearable heeft een 1,6” 320×320 TFT LCD Transflective beeldscherm zodat het ook in fel zonlicht goed leesbaar is en is natuurlijk waterbestendig (IP65/IP68).

Ook kondigt Sony Mobile een nieuwe SmartWatch 3 houder aan waarmee gebruikers en partners de SmartWatch 3 kunnen personaliseren met elke gewenste horlogeband met een breedte van 24mm; verkrijgbaar vanaf begin 2015.

De Lifelog-app wordt nog meer uitgebreid en er zullen nieuwe samenwerkingen komen die zorgen voor meer compatibiliteit met andere lifestyle-toepassingen. Zo kun je straks onder andere:

  • Recepten(doelen) instellen op IFTTT voor intuĂŻtieve verbindingen tussen Lifelog en je favoriete apps
  • Gezonde gewoonten ontwikkelen met Habit Monster zodat je binnen Lifelog meer over jezelf te weten komt
  • Withings Smart Body Analyzer gebruiken in combinatie met gezondheidsapparaten om je gewicht, BMI en vetpercentage te monitoren in Lifelog

Conceptueel

Naast de lancering van het pakket voor de verdere ontwikkeling van de software deelt Sony Corporation ook nieuwe applicaties voor het huidige prototype SmartEyeglass Developer Edition, evenals een nieuwe conceptstijl genaamd SmartEyeglass Attach!, waarbij één enkele lensweergavemodule aan een reguliere bril wordt bevestigd zodat ontwikkelaars applicaties kunnen creëren voor sport en prestaties.

15 SmartEyeglass product.png;low Single Lens Display Module

Het Smart B-Trainer prototype is een waterbestendig, alles-in-Ă©Ă©n headset die meerdere sensoren bevat en is speciaal ontworpen voor hardlopers. Het huidige prototype bevat een intern geheugen en geeft stemcoaching, kan muziek afspelen en stelt op intelligente wijze de meest geschikte soundtrack voor die bij de hardloper past tijdens de workout.

Smart B-Trainer lifestyle

Related Posts