Nieuws van Synology op het jaarlijkse event 1

Nieuws van Synology op het jaarlijkse event

Een aantal aankondigingen van Synology en verbetering van de NAS Software die het voor gebruikers makkelijker gaat maken.
Synology, de makers van NAS (Network Attached Storage) en andere (software) oplossingen voor consumenten, MKB en enterprises hield in de afgelopen week hun jaarlijkse event in MediaPlaza.
Voor wie Synology niet kent, het is toch een behoorlijk groot bedrijf met 700 medewerkers en een omzet van 300 miljoen. Bekend van hun NAS-producten voor de consument zoals de DS216j. Dit is een opslagmedium met de ruimte voor twee harddisks met de mogelijkheid tot raid 0/1 (mirroren van bestanden).
In lekentaal: hier kan je je bestanden opslaan en er wordt altijd een back-up bijgehouden zodat je data veilig zijn.
Daarnaast kan je er een aantal IP-camera’s op aansluiten zodat je hem ook kunt gebruiken om je video-opnames van de achtertuin op te slaan. Binnenkort een review van Synology hier op Intogadgets.

Business

 Veel van wat er werd geïntroduceerd is echt voor het zakelijke segment, grote multicore rackmounted storage oplossingen (de Flashstation fs3017)

ds216j

Toch zijn de ontwikkelingen ook voor de consument relevant. Een NAS is namelijk meer dan een harddisk en biedt allerlei functionaliteit voor het ontsluiten van de gegevens (beveiliging, online toegang, search).

Presentatie van de Office en Chat functionaliteit
Presentatie van de Office en Chat functionaliteit
Ook het gebruik van SSD (Solid State Drives, snelle opslag voor data) zal voor de consument beschikbaar komen in toenemende mate. Je ziet dat zowel de consument het zakelijke beïnvloedt als ook andersom. De software voor de NAS is ook verbeterd, onder andere de zoekfunctionaliteit. Want het is wel leuk, enkele TB aan opslag, maar je moet ook de zaken terug kunnen vinden.
Laatste opvallende nieuwtje was de uitbreiding van de collaboration suite van Synology, ook meer een enterprise oplossing.
Al met al een interessante middag met binnenkort een mooie review van een NAS met naast de techniek ook een antwoord op de vraag: wat moet je ermee?!
[bol_product_links block_id=”bol_5809163d6cce4_selected-products” products=”9200000056583730″ name=”Synology” sub_id=”DS216j” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Related Posts
LEGO Icons Concorde 10318 9
Lees meer

LEGO Icons Concorde 10318

Er is bijna geen vliegtuig iconischer dan de Concorde. Bij haar allereerste commerciële vlucht in 1976 stond dit…