fbpx

Smappee had al een oplossing op de markt voor het meten van stroomverbruik maar breidt zijn aanbod nu uit met een meter die gas en water meet, de Smappee gas- en watermonitor.

Smappee-GasWater-Perspective2smappee-gaswater-back

Hierdoor zijn alle nutsvoorzieningen (gas, water, licht) met de oplossingen van Smappee te monitoren. Realtime inzicht in verbruik levert namelijk direct resultaat op door een stuk bewustwording van het verbruik. De gas- en watermonitor geeft je dit directe inzicht waardoor onnodig gebruik eenvoudig te zien is. Daarnaast leert de meter ook van je gebruik zodat hij je een waarschuwing kan geven op het moment dat er ongebruikelijke grote hoeveelheden gas of water verbruikt worden, zoals in het geval van een breuk in gas- of waterleiding.

De gas- en watermonitor kan zijn data versturen via de Smappee energiemonitor maar is ook direct te bereiken via Bluetooth. De installatie zou heel eenvoudig moeten zijn, slecht 2 metertjes op de bestaande gas- en watermonitor plakken. De gas- en watermonitor werkt niet zoals de energiemonitor via de reguliere stroom maar op basis van 2 AA-batterijen. Volgens Smappee zouden deze slechts eens in de 3 jaar vervangen hoeven worden.

De Smappee gas- en watermonitor is vanaf nu verkrijgbaar via smappee.com voor een prijs van 119 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*