LG toont G Flex2 met gebogen scherm op #CES2015 1

LG toont G Flex2 met gebogen scherm op #CES2015

LG introduceert op de CES in Las Vegas de opvolger van de G Flex, de (weinig verrassende naam) G Flex2. Een toestel met gebogen scherm, met een geavanceerder design, snellere prestaties en het belangrijkste – meer gemak. 

De G Flex2 heeft een slankere, stijlvollere kromming en een krachtige Qualcomm SnapdragonTM 810 processor voor vloeiendere en soepelere prestaties. Het 5.5 inch scherm is opgeschroefd naar Full HD en de vernieuwde software biedt nog meer handige functies zoals Gesture View en Glance View. De zelfhelende achterkant is ook weer toegevoegd aan de G Flex2 en werkt nu nog sneller en effectiever dan voorheen. LG heeft de tijd die nodig is om een krasje te herstellen verminderd van 3 minuten naar 10 seconden bij kamertemperatuur. Kun je gewoon weer je sleutels naast je smartphone in je jaszak stoppen.

Nog meer gebogen

De G Flex2 gaat verder dan de 700mm radius buiging van zijn voorganger. De nieuwe smartphone heeft in elkaar overlopende rondingen variërend van 400mm tot 700mm aan de voor-, achter-, zijkant en de randen van boven naar onder. De gebogen lagen zorgen voor een slanker en pittiger uiterlijk van de G Flex2.

G+Flex2_1

Voorganger G Flex, verschil in kromming is goed te zien
Voorganger G Flex, verschil in kromming is goed te zien

Het slanke 5,5 inch gebogen scherm zou perfect zijn voor de kijkhoek en voor de grip. Daarnaast zou hij met de 600mm radius kromming ook lekker in je broekzak moeten passen. Als je het toestel omdraait, zie je handgemaakte details, zoals het Spin Hairline patroon op de gebogen achterkant dat vanuit iedere hoek goed te zien is.

Beetje techniek

De G Flex2 is de eerste officieel aangekondigde smartphone met de Qualcomm® Snapdragon™ 810 processor met een 64-bit Octa-Core CPU, de snelste processor van dit moment geoptimaliseerd voor Android 5.0. De Qualcomm AdrenoTM 430 GPU zorgt voor de grafische prestaties.

Een andere technologie die alleen in LG smartphones zit, is de Laser Auto Focus camera die ook al in de LG G3 zit. Deze technologie zorgt ervoor dat je de beste momenten weet vast te leggen – ook bij weinig licht – doordat hij de afstand tussen de camera en het object meet met een laser straal. Hierdoor kan de camera sneller scherp stellen. In combinatie met de bewezen OIS+ technologie en dual LED flash, zorgt Laser Auto Focus ervoor dat de G Flex2 foto’s maakt van een behoorlijke kwaliteit, die volgens LG zelf in de buurt komt van ‘normale’ point-and-shoot camera’s.

Software

De G Flex2’s verbeterde gebogen gebruikservaring komt ook terug in de software. De telefoon is volledig uitgerust met het beste van LG’s unieke softwaretoepassingen geoptimaliseerd voor het gebogen design:

  • Gesture Shot zorgt ervoor dat je eenvoudig de perfecte selfie maakt met een simpel handgebaar dat tot op anderhalve meter afstand werkt. 
  • Gesture View maakt het eenvoudig om je laatste foto direct terug te kijken nadat je een foto of selfie hebt gemaakt.
  • Glance View toont belangrijke informatie zoals tijd, recente berichten of gemiste oproepen door op het gebogen scherm naar beneden te swipen, zelfs als scherm uitstaat.
  • Fast Charge maakt het mogelijk dat de ingebouwde 3.000mAh batterij in de G Flex2 in 40 minuten tot wel 50 procent wordt geladen.

De LG G Flex 2 is eind deze maand beschikbaar in Korea, waarna andere markten zullen volgen. Het toestel zal aanvankelijk verkrijgbaar zijn in twee kleuren: Platinum Silver en Flamenco Red.

Belangrijkste specificaties (kunnen per markt verschillen)

  • Chipset: Qualcomm® Snapdragon™ 810 processor met 2.0GHz 64-bit Octa-Core CPU
  • Scherm: 5.5-inch Full HD Curved P-OLED (1080 x 1920 pixels / 403 ppi)
  • Geheugen: 16/32MB eMMC ROM / 2GB DDR4 RAM / microSD slot (tot 2TB)
  • Camera: achter 13.0MP met OIS+ met Laser Auto Focus / voor 2.1MP
  • Batterij: 3,000mAh (ingebouwd)
  • Software: Android 5.0 Lollipop
  • Afmetingen: 149.1 x 75.3 x 7.1-9.4mm
  • Gewicht: 152g
  • Netwerk: 4G / LTE / HSPA+ 21/42 Mbps
  • Connectiviteit: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth Smart Ready (Apt-X) 4.1, NFC, SlimPort, A-GPS / Glonass, USB 2.0
  • Kleur: Platinum Silver, Flamenco Red
  • Overig: Gesture Shot, Gesture View, Glance View etc.

 

Related Posts